Ott van minden konyhában és a legjobb fegyver szúnyogok ellen

2 napja ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Te is megőrülsz egész nyáron a szúnyogoktól, muslicáktól és bogaraktól? Ezen könnyedén segíthetünk. Minden problémádra ugyanis egyetlen csodaszer a megoldás: a fahéj.

Nem akarunk megvezetni, erre nem magunktól jöttünk rá. A TikTokon jött velünk szembe egy Babs nevű felhasználó rendkívül edukatív videója, amiben megosztja ezt a nagyszerű tippet. A videót már több, mint 26 millióan tekintették meg, és közel 4 millióan lájkolták, nem véletlenül. Három konkrét gondra hozott ugyanis megoldást a fahéjjal. 

És hogy ezek miért működnek? Mert a fahéjban úgynevezett eugenol található, amit a különböző rovaritószerekben is használnak. Ez ugyan nem feltétlenül öli meg a bogarakat, hanem inkább taszítja őket, miután sok állat nem bírja a szagát. Még szerencse, hogy te igen. Ahogy nyilván a pénztárcád és a környezet is, hiszen költséghatékonyabb és kíméletesebb módszer ez, mint az állandó vegyszerezés. 

Jóbarátok

Fotó: Profimedia

Nincs többé kukac

Ha neked is állandó feszkót jelent a nyári hónapokban, hogy kukacok, légylárvák és legyek lepik el a kukát, akkor most figyelj! Babs egyszerű megoldásához őrölt fahéjra lesz szükséged. Ezzel szórd be a szemetes alját vékony rétegben, ahogy egy keveset hints a kuka fedelének aljára is. És ezennel búcsút is mondhatsz a gusztustalan és idegesítő bogaraknak.

Biztonságban a gyümölcsök

A meleg időszakban az is igazán bosszantó tud lenni, hogy hirtelen csapatostul megjelennek a muslicák a gyümölcsök, zöldségek körül. És egyszerűen bármit csinálsz, nem tudod elűzni őket. Babs szerint azonban csak „néhány darab egész fahéjra van szükséged, amiket a gyümölcstálba helyezel. És nincs többé muslica!”

Viszlát, szúnyogok! 

Babsnek konkrét receptje van ahhoz, hogy hatékonyan távol tartsa saját magától és az otthonától a pofátlan szúnyogokat. Mutatjuk:

  1. Két teáskanál őrölt fahéjat keverj fel négy bögre meleg vízben. Hagyd, hogy rendesen feloldódjon, mintha teát csinálnál.
  2. Szűrd le a fahéjas vizet közvetlenül egy szórófejes flakonba.
  3. Adj hozzá fél teáskanál sósborszeszt és fél teáskanál mosogatószert.
  4. Rázd fel, és fújhatod is.

Mehet belőle minden felületre, amire szeretnéd. Sőt, akár saját magadra is, biztonságos! És az illata is jó.

The post Ott van minden konyhában és a legjobb fegyver szúnyogok ellen first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!