Pár éve az életéért küzdött, most őt választották a BL-meccs legjobbjának

8 órája ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Sparta Praha 28 éves belső védője, Filip Panák hosszú és igencsak kacskaringós utat tett meg, mire eljutott odáig, hogy csapata Salzburg elleni BL-győzelme után őt válasszák meg a meccs játékosának.

Ale my víme, Pany… 😎

Filip Panák obdržel od @ChampionsLeague cenu pro nejlepšího hráče zápasu 👏#acsparta | #UCL pic.twitter.com/l9fBJgd5iU

— AC Sparta Praha (@ACSparta_CZ) September 18, 2024

A védő még a Karvina játékosa volt, amikor 2018 októberében megsérült a térde, műteni is kellett, de 2019-ben így is megvette őt a Sparta. Ez nagy lehetőség volt számára, mégsem tudott kiteljesedni, ugyanis újabb térdsérülések és műtétek hátráltatták, az egyik operáció után ráadásul egy fertőzés még súlyosabbá tette a helyzetet.

A fertőzés következtében ugyanis leállt mindkét veséje, így dialízisre került sor, és a mája is pocsék állapotban volt – amíg korábban azért dolgozott, hogy visszatérhessen a pályára, ezúttal az életéért küzdött.

A harcot sikeresen vívta meg, és 2021. július 24-én, a cseh bajnokság első fordulójában csereként beszállt a Sigma Olomouc elleni meccs legvégén, majd a következő fordulóban már kezdő volt a Liberec elleni idegenbeli találkozón. Panák alapembere lett a prágai csapatnak, ám ezt az idényt sem úszta meg térdsérülés nélkül, és 2022 tavaszán ismét műteni kellett – 2018 és 2022 között összesen 820 napot kellett kihagynia a térdproblémák miatt.

Féléves kényszerszünet uátn, 2022 szeptemberében lépett pályára újra tétmeccsen, és a 2022-2023-as a szezonban néhány alkalommal a csapatkapitányi karszalagot is felhúzhatta. A tavalyi idényben a harminc bajnokiból mindössze ötöt hagyott ki, így fontos tagja volt a Spartának, amely a városi rivális Slaviát négy ponttal megelőzve lett bajnok.

Panákot az idény előtt csapatkapitánynak választották a többiek, vagyis immár minden alkalommal ott feszül a karján a csapatkapitányi szalag – feltéve, ha egészséges. Mert ez a szezon sem indult könnyen számára, a bajnokságban és a BL-selejtezőben is kihagyott meccseket, de a BL-főtáblára 19 év után visszatérő Sparta Salzburg elleni mérkőzésén már ott volt, fantasztikus teljesítményt nyújtott a hátvédsorban, bónuszként pedigs csapata második góljában szerepet is vállalt, az ő előrevágott labdáját lőtte be a nigériai Victor Olatunji.

The post Pár éve az életéért küzdött, most őt választották a BL-meccs legjobbjának first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!