Pataki Ági: „A fiunk elköltözött, de hogy legyen tiszta ruhája, arról én gondoskodom”

2 hete ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Mondhatná, ahogy sok-sok anyuka, hogy évek óta rettegett a naptól, amikor egy szem gyereke elhagyja a családi fészket, de rá nem lenne igaz. Az ő esetükben ez egy hosszú és lassú folyamat volt, ráadásul István rendszeresen hazajár, olykor még otthon is alszik.

„Van más választásom?”

Hogy a gyereke felnőtt, és már a saját életét éli – amibe neki nincs beleszólása –, azt Pataki Ági teljes mértékben el tudja fogadni. „Nem is lenne más választásom, nem igaz?! – kezdi a modell. – De a viccet félretéve, ez így normális. És hál’ isten, István nem külföldre költözött. Pár éve kapott tőlünk egy villalakást, azt újította fel. És abból a szempontból tényleg szerencsém van, hogy rendszeresen hazajár. Mi több, hétvégente, amikor mi a Balatonon vagyunk, oda is sokszor leugrik. No de nem feltétlenül csak miattunk kanyarodik felénk… Jön, mert van egy kutyánk, Bentley,­ akinek ő legalább annyira a gazdája, mint én. És ugye szüksége van tiszta ruhára, amiről továbbra is én gondoskodom. A házunkban az emelet persze továbbra is az övé, és később sem lesz átalakítva edzőteremmé vagy festőszobává. Ebből is világos számára, hogy bármikor jöhet. Na és valahogy mindezek után jön az, hogy nem is olyan rossz együtt programozni a szülőkkel…” – neveti el magát.

Pataki Ági és férje, Kovács Gábor (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

István a főnök

Ági és férje, Kovács Gábor a filmgyártó cégét is közösen viszik, ugyanis István néhány éve otthagyta a pénzügyi pályát, és betársult a szüleihez. „Ezt semmiképpen sem úgy kell elképzelni, hogy mi lettünk a főnökei. Tőlünk teljesen független projektjei vannak, sőt hármunk közül jelenleg ő az, akinek a legtöbb dolga, feladata van. Sajnos játékfilmeket, pláne támogatás nélkül, manapság nem könnyű csinálni, pedig mi a férjemmel ahhoz értünk igazán. István viszont reklámfilmeket készít, és mivel tényleg jó abban, amit csinál, rengeteg megrendelése van. Ha ebből a szempontból nézzük, akkor még azt is mondhatnám, hogy ő a főnök– mosolyodik el az édesanya. – Nem kérdés, mennyire büszkék vagyunk rá a papájával. Látjuk, mennyi energiát fektet a munkába, hogy van hozzá tehetsége. Meg azért jönnek ám visszajelzések a szakmából is, hogy István jól végzi a dolgát. Tényleg a száz százalékot beleteszi. Hogy ebben az is benne van-e, hogy meg szeretné mutatni, hogy ő a saját jogán tart ott, ahol, és hogy nem csak a Kovács Gábor és a Pataki Ági filmesek gyereke, azt biztosan nem tudom. Csak sejtem, hogy valahol ez is hajtja. Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy az ő generációja – István most 32 éves – szinte éhezik az önállóságra, a tudásra és a sikerre. Ezt látom rajta is.”

Istvánnal egy régi és egy friss képen (Fotók: Archív)

Ha jönnek az unokák…

Ági szerint az, hogy a fia nincs otthon, vagy legalábbis sokkal kevesebbet, nem bolygatta meg az ő életüket a férjével, és hiányérzetük sincs. „Már csak azért sem, mert az élet nem állt meg azzal, hogy elköltözött. Mindenki dolgozik tovább, én is hol előadást tartok, hol a termékcsaládom, a Pataki Ági TITOK továbbfejlesztésén, bővítésén munkálkodom. Aztán a nap egy pontján mi, hárman találkozunk az irodában vagy otthon. Vagy épp a fiam hív át minket magához vacsorára, ugyanis velem ellentétben nagyon jól főz. Szóval Gáborral nem érezzük úgy, hogy ketten maradtunk. Lehet, ez idővel változni fog, mondjuk, ha a fiamnak lesz saját családja. Bár remélem, akkor meg majd unokástul jönnek.”

Kétlaki életet élnek

„Imádjuk a téli Balatont is, így nemcsak nyáron használjuk a tihanyi házunkat. Még a Covid idején szoktunk rá arra, hogy megyünk, amikor kedvünk tartja, és ez így is maradt – meséli Ági. – Sőt igazából most már azt is mondhatom, hogy kétlaki életet élünk, mert majd’ minden hétvégén ott vagyunk.”

Kiemelt képek: Archív

The post Pataki Ági: „A fiunk elköltözött, de hogy legyen tiszta ruhája, arról én gondoskodom” first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!