Pénzmosás Vácon: 1,2 millió forint ment a kukába

2 napja ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy Vácon élő 29 éves férfi interneten keresett állást magának, amikor egy kedvező munkalehetőséggel találta magát szembe. A munkavégzéshez egy appot kellett letöltenie, majd a leendő munkaadója e-mailben jelentkezett.

A munka lényege: megadja a kibertérben rejtőzködő munkaadónak a bankszámlaszámát, majd az arra érkező nagyobb összeget leveszi, és átadja az ismeretlen megbízónak, ezért pedig 100 ezer forintot ígértek.

A megbízott időközben talált munkát magának, majd április 12-én üzenetet kapott a munkaadójától, hogy aznap nagyobb összeg landol a számláján. 1,3 millió forint érkezett a számlára, valamint egy újabb utasítás is a csalóktól, hogy tartson meg magának 100 ezer forintot, a többit pedig vegye fel, és vigye Budapestre.

De a férfi nem akart a fővárosba utazni, így a csalók azt ígérték, ők érkeznek meg a pénzért Vácra, neki csak annyi a dolga, hogy a számlájára utalt 1,3 millió forintot dobja be egy közeli kukába. Ez már gyanús lett neki, de nem értesítette a rendőrséget, hanem azt mondta, a pénzt még aznap egy szemetesbe dobta Vácon.

A nyomozók megállapították, hogy csalók megszerezték egy szécsényi sértett banki adatait az interneten, és a számlájáról utalták át az 1,3 millió forintot a váci férfinak, és ugyanennek a sértettnek és közeli hozzátartozójának a számlájáról más tranzakciókat is indítottak: több mint 2 millió forintot utaltak át egy ukrán férfinak.

A sértett feljelentése alapján a szécsényi rendőrök azonosították és elfogták a 29 éves váci férfit, pénzmosás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A rendőrök ismerik már a másik elkövetőt is, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki. A 35 éves ukrán férfit kedden fogták el, pénzmosás bűntett miatt hallgatták ki, elismerte a bűncselekményt. Őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. (police.hu)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!