Péterfalvi Attiláék még nem indítanak vizsgálatot Magyar Péter mentőszolgálati jegyzőkönyve miatt

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) nem indít hivatalból vizsgálatot, hanem megvárja, mire jut az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) belső vizsgálatával, amit Magyar Péter nyilvánosságra került mentőszolgálati jegyzőkönyve miatt indított - írta meg az atv.hu.

Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke azt mondta, a nyilvánosságra került adatok a lakcím kivételével már ismertek voltak Varga Judit Frizbi-interjújából. Péterfalvi szerint nem a NAIH, hanem a nyomozóhatóság kompetenciája, hogy eldöntse, történt-e bűncselekmény a dokumentum kiszivárgásával kapcsolatban.

Péterfalvi hétfőn még azt nyilatkozta, hogy mérlegelik, indítanak-e hivatalból eljárást. A NAIH-elnök szerint súlyos adatvédelmi kérdéseket kell tisztázni az ügyben.

A Bors bulvárlap szombaton hozott nyilvánosságra két jegyzőkönyvet arról az esetről, amikor Varga Judit mentőt hívott Magyarhoz. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő, a Röntgen blog szerzője nem sokkal később azt írta Facebookon, hogy az adatokat Magyaron kívül senki sem hozhatta volna nyilvánosságra, így az OMSZ vezetését azonnal hatállyal el kellene bocsátani.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!