Pótolhatatlan kincseket loptak egy brit múzeumból

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ősi kincseket loptak el az angliai Ely Múzeumból – írja a Heritage Daily. Az értesülések szerint a múzeumba május 7-én kora reggel törtek be.

A tolvajok többek között egy  ritka bronzkori arany karkötőt, valamint a múzeum legértékesebb műtárgyát, egy 3000 éves, aranyból készült nyakláncot is eltulajdonítottak.

Az ékszer különleges darab volt, ugyanis 126 centiméteres hosszával és 730 grammos tömegével az egyik legnagyobb hajlított fémből készült nyakláncnak számít, amelyet Nagy-Britanniában valaha felfedeztek.

Elie Hughes, a múzeum kurátora elmondta, hogy az eset nagyon feldúlta a múzeum dolgozóit, hiszen pótolhatatlan és kulturálisan jelentős tárgy veszett oda. A múzeum jelenleg azon dolgozik, hogy a rendőrök segítségével be tudja azonosítani a kincsek helyét, és visszaszerezze azokat.

A hatóságok két gyanúsított után nyomoznak, akik elektromos rollerekkel hagyták el tett helyszínét. Arra kérnek minden helyi lakost, hogy ha információval tudnak szolgálni a rablás kapcsán, vagy láttak két elektromos rolleres férfit aznap a múzeum közelében, haladéktalanul értesítsék a rendőrséget.

Kapcsolódó
Így rabolták ki a Szépművészeti Múzeumot
Nem volt riasztóberendezés, és a betörőket még állványzat is segítette.

The post Pótolhatatlan kincseket loptak egy brit múzeumból first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!