Presser Gábor nyomdokaiba lép Marsalkó Dávid? Tudjon meg többet a Megasztár új zsűritagjáról!

1 hét ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy ország fújja a dalaikat, a zenekarról, és a frontember életéről azonban aligha lehet tudni bármit is. Míg annak idején Presser Gábor képviselte a Megasztár zsűrijében a titokzatos, komoly művészt, addig a tehetségkutató megújult gárdájában mintha Marsalkó Dávidra osztották ezt a szerepet. „Nekem egyből az jutott eszembe, ahogy a Marsalkót megláttam ebben a napszemüvegben, hogy Presser Gábort akarják utánozni” – állapította meg egy hozzászóló, akivel többen egyetértettek.

De mégis mit lehet tudni a 39 éves előadóművészről, aki Rúzsa Magdi, Caramel, Papp Szabi és Marics Peti mellett foglal helyet a Megasztár zsűrijében? „Pécsen nőttem fel egy félig-meddig művészcsaládban. Édesapám fotóművész, gyerekkoromtól kezdve központi szerepet játszott az életünkben a képi világ és a zene. (…) Mindig is az életem része volt a művészet, majd az iskola mellett sportoló, teniszező lettem. Amikor leérettségiztem, abbahagytam a teniszt, és elkezdtem a közgázra járni – mondta korábban a nlc.hu-nak adott interjújában Marsalkó Dávid, akinek élete végül a színpadon teljesedett ki. Igaz, kezdetben szinte senki nem hitt a sikerében – erre utal a zenekar neve, a Halott Pénz is. – A pókerben, ha valakiről azt feltételezik a többiek, hogy nincs esélye nyerni a játékban, őt hívják halott pénznek. Ez nem azt jelenti, hogy ő a vesztes, itt a feltételezés a lényeg, hogy kiből mit néznek ki a többiek. Ez a szimbolika rám is igaz volt eleinte, mert gyakorlatilag mindenféle zenei előképzettség nélkül kezdtem el a Halott Pénzt csinálni. Beigazolódott a név, mert nem nagyon láttak bennem fantáziát az évek során: mielőtt Csilla lett a menedzserem, másokat is felkerestem, de mindenki elhajtott. Azt éreztették velem, hogy nem igazán van esélyem a szakmában. Szerencsére egy ember hitt bennem, és ez elég is volt.”

A megújuló Megasztár zsűrije (Fotó: TV2)

Noha karrierútja eleinte számos nehézséggel volt kikövezve, az idő mégis őt, és zenekarát igazolta. Persze a sikerért mindannyian kemény árat fizetnek: fegyelmezetten élnek, szorgalmasan dolgoznak, és nem keverik a munkát a magánélettel, sem pedig a szórakozással. „Sok ember fejében él az a sztereotípia, hogy a zenészek züllött alakok. Nem kell zenésznek lenni ahhoz, hogy valaki alkoholista legyen, szerintem nem karrierfüggő, hogy ki megy el rossz irányba, és ki nem. A Halott Pénz 10 éve sikeres formáció – ha tényleg úgy élnénk, ahogy sokan feltételezik, akkor nem tartott volna idáig – magyarázza a Megasztár újdonsült zsűritagja, aki a magánéletét mindig is óvta a nyilvánosságtól, a szereplés, reflektorfényben való tündöklés pedig sosem volt az ő asztala. Egészen mostanáig. – Soha semmilyen hasonló műsorban nem voltam jelen az elmúlt évek során, ennek több oka is van. Úgy érzem, most vagyok egy olyan életszakaszban, amikor nagyon szeretnék vissza is adni, mert én nagyon sokat kaptam a zenétől, a közönségtől és szeretnék segíteni az új generációnak. A Megasztár közelebb áll hozzám, mint bármilyen más tévés formátum. Zsűritagként a valódiságot fogom keresni, az őszinteséget, a személyiséget, ami a legfontosabb az énektudás, az affinitás mellett. Bevallom, hogy a többiekkel elég komfortosan mozgunk, többükkel is van közös dalunk, nagyon régóta ismerek és tisztelek mindenkit, és ez remek alap lesz a közös szakmai munkához” – árulta el a TV2-nek Dávid.

Bár az énekes a családját, feleségét, és két gyermekét továbbra sem szeretné mutogatni a nyilvánosság előtt, annyit azonban mégis elárult június 8-i Puskás Aréna-koncertjén, hogy kisfia a telt házas fellépése napján lett kétéves, és neki, róla írta a Szétszeretlek című számot is. És hogy mi Dávid életének az értelme? „A két legszebb dolog a világon: egy boldog gyerek és egy boldog nő!” – mondta a koncertjén a büszke édesapa, aki úgy tűnik, nemcsak a karrierjében, de a magánéletében is révbe ért.

Kiemelt kép: Olajos Piroska, Schumy Csaba/fotocentral.hu

The post Presser Gábor nyomdokaiba lép Marsalkó Dávid? Tudjon meg többet a Megasztár új zsűritagjáról! first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!