„Próbáltam magamból kiadni, amit tudok” – Eb-ezüstérmes a magyar ökölvívó

1 hét ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A 70 kilogrammban szereplő Lakos Regina ezüstérmet nyert szombaton a belgrádi ökölvívó Európa-bajnokságon, miután a döntőben kikapott orosz riválisától.

A magyar öklöző a negyeddöntőben kezdte meg szereplését a tornán és a montenegrói Tamara Radunovic ellen a lehető legminimálisabb különbséggel tudott győzni úgy, hogy egy pontozónál nyert, míg négynél döntetlen volt a meccs eredménye. A csütörtöki elődöntőben aztán a fehérorosz Arina Danyilcsikkel találkozott és ismét kiélezett küzdelem végén nyert segédpontozással 4-3-ra.

Szombaton a súlycsoport favoritjának számító orosz Darima Szandakova várt rá. A döntő első másodperceitől az orosz bokszoló vette át az irányítás, ő terelgette a magyar sportolót, aki igyekezett beleindítani Szandakova támadásaiba. A nyitó menetben nem diktált nagy tempót az orosz, ám többször megvillantotta klasszisát, távolról gyors kombinációkkal többször eltalálta ellenfelét, aki néhány szép feltartó ütést ugyan bevitt, de riválisa jobb volt, és ezt a pontozók is így látták, írja az MTI.

A második menetben növelte az iramot Szandakova, a korábbinál többször ütött, méghozzá rendre jó ütemben, így nem egyszer talált.

Lakos Regina bátran küzdött, igyekezett megelőzni riválisát, és ebben a szakaszban is voltak szép találatai, de egyértelműen az orosz sportoló uralta a ringet, így két menet után valamennyi pontozónál 20-18-ra vezetett. A záró szakasz első percében Lakos bátran öklözött, több szép ütéssel talált is, de a második perctől ismét Szandakova került fölénybe, rendkívül gyors bal-jobb, vagy bal-jobb-bal kombinációival ismét többször talált és végül egyhangú pontozással, megérdemelten diadalmaskodott. Lakos ugyanakkor végig helyt állt és karrierje eddigi legnagyobb sikerét érte el és a második helyért járó 10 ezer dolláros pénzdíjjal “vigasztalódhat”.

Lakos Regina a magyar küldöttség első ezüstérmét, egyúttal ötödik dobogós helyét szerezte a szerb fővárosban, ahol korábban Lakotár Hanna (54 kg), Hoffmann Réka (+81 kg), Virbán Gábor (54 kg) és Kovács Richárd (63,5 kg) is a harmadik helyen végzett.

Próbáltam magamból kiadni, amit tudok, élvezni a döntőt.

Ez eddigi pályafutásom legjobb eredménye, nem csüggedhetek, de jobb lesz” – nyilatkozta az M1-nek Lakos, akit korábban egy vállsérülés és egy kéztörés miatt is meg kellett műteni, így – ahogyan fogalmazott – decemberben még nem hitte volna el, hogy döntőt fog vívni a kontinensviadalon. Hozzátette, nyolc éve űzi a sportágat, a szülei most látták őt először élőben a szorítóban.

The post „Próbáltam magamból kiadni, amit tudok” – Eb-ezüstérmes a magyar ökölvívó first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!