PumKutyáék reagáltak Dancsó Péter nekik címzett kritikájára

2 hete ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kedd délelőtt számoltunk be arról, hogy Dancsó Péter beleszállt a David Pressman amerikai nagykövethez járó influenszerekbe. Videójában úgy fogalmazott:

Lehet azt mondani, hogy ártalmatlan ismerkedés történik, ahogy azt a naiv Pamkutya el is hiszi. Természetesen nem úgy kezdődik a politikai agitáció, hogy rögtön megmondják, mit kell tenned. Hosszú távon, szép lassan édesgetik maguk mellé az influenszereket, hogy később már maguktól is posztoljanak olyanokat, amik az érdekeikkel azonosak. Egyre több tartalomgyártóról, influenszerről van szó, akik előtte nem is politizáltak, de az utóbbi években olyan szektaépítés történt az interneten, hogy már ők sem kerülhetők ki.

A kritikára nemrég az Instagramon reagáltak a Pamkutya-duó tagjai. Elsőként Norbi szólalt meg a témában, aki videós posztja mellett azt írta, szerinte

Dancsó munkássága az elmúlt években egyszerűen csak rosszindulatú, sértődött és káros.Mint mondta, nem szokott hasonló dolgokra reagálni, ám úgy érzi, munkatársával, Márkkal együtt annyira ki lettek emelve, hogy reflektálnia kell az elhangzottakra.

Neked az fájt valószínűleg, hogy találkoztunk az amerikai nagykövettel, David Pressmannal, és emiatt írtad köré az egész videót. De ez is nagyon-nagyon érdekes dolog, hogy mennyire nagy érzelmeket megmozgatott ez a találkozás. Nagyon sok ember hatalmas dolgokat látott emögé, de egyébként minket senki nem kérdezett meg semmiről. Senki nem kérdezte meg, miről beszéltünk a nagykövettel, mi történt ott pontosan. Mindenki csak vagdalkozik

– fogalmazott a tartalomgyártó, aki szerint a posztjuk alatt már korábban is kommentháború alakult ki, amit Dancsó most tovább szított.

Hangsúlyozta: nem kapnak pénzt senkitől, és senki nem próbálja meg őket befolyásolni.

Azt javaslom, amennyire javasolhatok én bármit is neked, hogy töltsél kevesebb időt az interneten, és többet a valódi emberek között. Mert sajnos azt látom, hogy igazából onnan veszed az összes információdat, és megkeseredtél már nagyon fiatalon. Ez baromi kár lenne. Egy kicsit szerintem menj távolabb az online világtó.

– zárta le a témát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pamkutya (@pamkutyagram) által megosztott bejegyzés

Márk nem sokkal később egy külön videóban reagált Dancsó Péter vádjaira, melyben elárulta: Norbival azért kaptak meghívást a Rubik-kocka kirakó versenyre, mert a nagykövetség felfigyelt a csatornájukon megjelenő ismeretterjesztő anyagokra.

Peti nagyon korrekt módon úgy olvasta fel a posztunk szövegét, mint egy ötéves. De most elmondom normálisan is, még bővebben: amiatt hívtak meg minket, mivel az elmúlt években a csatornánk ismeretterjesztő irányba fejlődött, és szerettek volna beszélgetni olyan emberekkel, akiket érdekel a tudománykommunikáció. Emiatt hívtak minket a versenyre, ahol semmilyen más influenszer nem volt. Őszintén, én baromi büszke vagyok arra, hogy az ismeretterjesztő videóink is olyan méretűvé váltak, hogy már nagykövetségek is felfigyelnek rájuk

– jelentette ki.

És persze Peti előhozta azt, hogy mi ilyen gyermeki naivitással besétálunk oda, és majd azonnal kihasználnak minket politikai célokra. De Peti, nem kell minket hülyének nézned. Már lassan 14 éve videózunk, és soha nem mentünk bele semmi olyanba, amivel nem értettünk egyet, és ez a jövőben is így lesz.

A felvétel végén a tartalomkészítő kifejtette, hogy számára fontos a tudománykommunikáció és annak fejlesztése, arról pedig nem tehet, hogy Dancsó „politikai agitációnak tart egy videót, aminek sem képében, sem szövegében nincs semmilyen politikai utalás”.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pamkutya (@pamkutyagram) által megosztott bejegyzés

Kapcsolódó
„Nálam is keményen próbálkoztak” – Dancsó Péter beleszállt a David Pressmanhez járó influenszerekbe
Ahogy fogalmaz, ő lassan az utolsó, aki „nem állt be ebbe a belpesti szektába”.

The post PumKutyáék reagáltak Dancsó Péter nekik címzett kritikájára first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!