Putyin az OTP Bankot is szankcionálta

1 év ezelőtt 58bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az orosz elnök véglegesítette annak a 45, részben külföldi tulajdonban álló oroszországi banknak a listáját, amelyeknek átmenetileg lesz tilos bizonyos tranzakciókat kötni. A listán szerepel az OTP orosz leánybankja is.

Az MTI szerint az érintett pénzintézetek szerdán közzétett listáján az OTP bank érdekeltségén kívül szerepel például az American Express Bank, a Western Union DP Vosztok, a Goldman Sachs, a J. P. Morgan Bank International, az Intesa, a Credit Suisse, a Raiffeisen, a Citibank, az UniCredit Bank, az Ozone Bank, valamint a Yandex Bank. A korlátozás 2022. december 31-ig van érvényben, az alól mentességet csak az orosz elnök rendkívüli engedélyével kaphatnak a pénzintézetek.

A Telex időközben megkereste az OTP-t a szankcóval kapcsolatban. A lap azt a tájékoztatást kapta, hogy a banknál alapvető változást a rendelet első értelmezése alapján nem éreznek, mert a magyar bankcsoport az érvényben levő, általánosan megfogalmazott korlátozást eddig is úgy tekintette, hogy az vonatkozik az OTP-re, ez a rendelet most ezt erősítette meg.

The post Putyin az OTP Bankot is szankcionálta first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!