Putyin nem akar határidőt szabni háború befejezésére

2 órája ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Vlagyimir Putyin nem volt hajlandó megnevezni a háború befejezésének időpontját. Csütörtökön a Brazília, Oroszország, India, Kína és a Dél-afrikai Köztársaság alapította BRICS-országok csúcstalálkozója után arról beszélt, hogy inkább a NATO-országokat kérdezzék meg arról, „mikor unják meg a háborút Oroszországgal”. „Ha a határidőkről beszélünk, ez nagyon bonyolult dolog, és kontraproduktív” – tette hozzá.

Az orosz legfőbb vezető meg van győződve arról, hogy az ukrán hadsereg nem tudná önállóan hazsnálni a csúcstechnológiás fegyvereket, szerinte ebben a NATO működik közre. „A NATO harcol velünk, de ukrán katonák kezével. Ukrajna nem sajnálja a saját embereit harmadik országok érdekeiért.

Júniusban Putyin külön feltételhez kötötte a háború befejezését: az ukránok hogy vonják ki csapataikat Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja teljes területéről, és mondjanak le az ország NATO-csatlakozásáról. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ezt ultimátumnak nevezte, amiben nem lehet megbízni. (Meduza)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!