Putyin szerint csak Oroszország garantálhatja Ukrajna területi integritását

1 év ezelőtt 73



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Több mint egy órán át beszélt Vlagyimir Putyin csütörtökön a Valdai vitaklub rendezvényén, ahol nagyrészt a Nyugatot ostorozta. Szerinte a világ a második világháború óta a legveszélyesebb évtizeddel néz szembe, mivel a nyugati elitek azon fáradoznak, hogy megakadályozzák az Egyesült Államok és szövetségesei globális dominanciájának elkerülhetetlen összeomlását.

Az Egyesült Államokat és szövetségeseit vádolta meg azzal, hogy konfliktust szítanak Ukrajnában: „Ők szítják az ukrajnai háborút, szervezik a politikusokat Tajvan körül, destabilizálják a világ élelmiszer- és energiapiacait. Ami az utóbbit illeti, ez nem szándékos, nincsenek kétségeim efelől. A nyugati hatóságok által elkövetett számos rendszerszintű hiba miatt történt” - mondta.

A Nyugat osztatlan dominanciájának történelmi időszaka a végéhez közeledik”- mondta. Szerinte a Nyugatnak tárgyalnia kellene Oroszországgal és a többi hatalommal a világ jövőjéről. Ugyanakkor azt is mondta, hogy nem tekinti a nyugatot Oroszország ellenségének, de később azt mondta, hogy a Nyugat nyíltan rasszista, és lenézi a világ más népeit.

Beszélt arról is, hagy szerinte a nyugat utasította el, hogy Oroszország jó kapcsolatokat építsen ki az Egyesült Államokkal és a NATO-val, mert arra törekedett, hogy Oroszország sebezhetővé váljon.

Amikor az atomháború veszélyéről kérdezték, azt mondta, mióta léteznek nukleáris fegyverek, azóta fennáll a veszélye, hogy használják őket. Kijelentette, hogy az orosz katonai doktrina csak azt teszi lehetővé, hogy Oroszország védelmi célokra vessen be nukleáris fegyvereket, és visszautasította azokat az állításokat, miszerint Oroszország fontolgatja ezek bevetését Ukrajnában.

Az ukrajnai háborút a második legnagyobb keleti szláv ország sorsáért vívott csatának tekinti, ami Oroszország és a Nyugat között zajlik. Újra azt mondta, hogy az oroszok és az ukránok egy népet alkotnak, és szerinte Ukrajna területi integritását csak Oroszország tudja garantálni.

Azt állította, hogy az orosz gazdaság már túljutott a nyugati szankciók által kiváltott zavarok csúcspontján. Valamint őröltségnek nevezte azokat a nyugati vádakat, miszerint az oroszok robbantották volna fel az Északi Áramlat gázvezetékeit. (Reuters/Guardian)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!