Ragasztószalaggal lopták a pénzt Zalában egy templom perselyeiből

3 hete ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy 44 éves szombathelyi férfi és 54 éves kőszegi társa tavaly júliusban döntött úgy, hogy a Zala megyében lévő Szentgyörgyvölgy református templomában lévő perselyek fosztogatásából fog megélni, miután nem volt rendszeres jövedelmük, ahogy egyébként állandó munkahelyük és lakóhelyük sem.

Néhány hónappal korábban szabadultak a börtönből, ahová mindketten vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt kerültek, szóval nem volt teljesen újszerű az ötlet, hogy lopással biztosítsák a megélhetésüket. Az ötlet a fiatalabb férfié volt, de megtetszett az idősebbnek is, aki autóval többször is a templomhoz szállította őt, illetve ott figyelt, amíg a fiatalabb férfi ellopja a perselyekben lévő adományokat.

Nem egészen három hét alatt ötször mentek el Szentgyörgyvölgyre, a templomba, ahol az idősebb férfi elfordította helyükről a beltéri biztonsági kamerákat, illetve figyelt, miközben társa a templom első és hátsó ajtajára felszerelt perselyeket ürítette ki. Az elsőrendű vádlott összesen 400 ezer forintot zsákmányolt úgy, hogy a perselyek száján kétoldalú ragasztószalagcsíkot engedett le, majd az arra ráragadt pénzt kiemelte, írja az MTI a megyei főügyészség tájékoztatása nyomán.

A többszörös visszaesőnek számító férfiakra a vádhatóság fegyházbüntetést kért.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!