Rászólt a DK a Kutyapártra, hogy ne induljanak rá az ellenzéki polgármester-jelöltekre, csak előbb még ráindulnak Kovács Gergelyre

1 hét ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ne veszélyeztesse ráindulással a Kutyapárt a közös ellenzéki polgármester-jelöltek győzelmét a fővárosi kerületekben! - címmel küldött sajtóközleményt a Demokratikus Koalíció, amelyben azt sérelmezik, hogy a Kutyapárt a főváros több kerületében (és nem csak fideszes kerületekben, hanem például az ellenzéki vezetésű I., III. és VII. kerületben is) indítanak saját polgármester-jelölteket.

A DK szerint „[m]indez csak a Fidesz érdekét szolgálja. Egy valóban ellenzéki pártnak semmi oka nem lehet arra, hogy ellenzéki polgármesterekkel szemben induljon.”

Történik mindez egy nappal azután, hogy kiderült: a DK ráindíthatja Élő Norbertet Kovács Gergelyre a XII. kerületben, ráadásul úgy, hogy Kovács fölényesen nyerte ott az előválasztást, amin Élő még csak el se indult.

A DK-nak erre is volt kommunikációs panelje: szerintük a XII. kerületben nem is a DK és Élő Norbert lesz a Fidesz leváltásának akadálya, hanem a Kutyapárt.

Amivel egyben meg is erősítették, hogy Élő (aki az előválasztáson a momentumos jelöltet támogatta) indulhat az önkormányzati választáson.

Az április 14-én lezárult hegyvidéki ellenzéki előválasztáson Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltje 3829, Visi Piroska 1276, a momentumos Farkas Csaba pedig 1161 szavazatot kapott.

Az eredmények nyilvánosságra kerülése után az LMP-s Kendernay János, aki az előválasztáson nem indult, bejelentette, hogy visszalép Kovács javára, és arra kérte a DK-t, a Párbeszédet, az MSZP-t és a Jobbikot, „hogy tartsák tiszteletben az előválasztás eredményét, fogadják el, hogy egy rendkívül erős legitimitású és társadalmi támogatottságú választási eredmény született”.

A XII. kerületet 2006 óta vezette a fideszes Pokorni Zoltán, februárban derült ki, hogy nem indul újra (állítása szerint tanári pályára lépne), helyette a hegyvidéki Fidesz-csoport Fonti Krisztina jelenlegi alpolgármestert küldi harcba a kerületért.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!