Rendkívül ritka kardszárnyú delfint vettek videóra

2 hete ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ritka állatot, egy fehér kardszárnyú delfint láttak Dél-Kalifornia partjainál egy bálnafigyelő hajó utasai és legénysége – írja az AOL. A Catallac, a Newport Landing cég hajója április 30-án mintegy 14 kilométerre járt a partoktól, a csoport barázdásbálnákat nézett, amikor Dani Fasser kapitány valami izgalmasra lett figyelmes a távolban.

Távcsövet ragadott, és kiderült, hogy egy öt-hét kardszárnyúból álló csapat épp egy tengeri élőlényből lakmározik a messzeségben.

Közelebb kerültek a hajóval, és ekkor pillantották meg Frostyt, az évek óta ismert fehér példányt.

Frosty a becslések alapján mintegy ötéves, az egyedet eddig csak néhány alkalommal látták, ahogy csapatával, a CA216-tal úszik. Az állat a kaliforniai partoknál igen ritkán bukkan fel.

A szakértők úgy gondolják, hogy az egyed nem albínó, ehelyett leucizmusban vagy Chédiak–Higashi-szindrómában szenved.  Ezekben az állapotokban csökken a pigmentáció, ami világos elszíneződést okoz a bőrön és a szőrzeten.

Frostyt mindössze néhány hónapos korában, 2019 szeptemberében észlelték először. Hogy az egyed hím vagy nőstény, azt egyelőre nem sikerült kideríteni.

Az elmúlt években Frosty nagy távolságokat tett meg, még Kanadánál is látták. Mivel a fehérséget okozó genetikai rendellenesség az általános egészségre is hatással lehet, ritka, hogy egy-egy fehér kardszárnyú 3-4 évnél tovább éljen.

The post Rendkívül ritka kardszárnyú delfint vettek videóra first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!