Rendőröket jutalmazott meg a csalásért elítélt fideszes polgármester

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Rendőröknek nyújtott át ajándékcsomagot Tát Margit, Méhkerék fideszes polgármestere még a Rendőrség Napján, április 23-án – számolt be az eseményről a Magyar Hang. Az eset pikantériája, hogy békési települést 2010 vezető Tát Margitot 2022-ben a Gyulai Törvényszék jogerős ítéletben költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ügyben összesen nyolc vádlott a költségvetést 2013. szeptembere és 2015. októbere között több mint 30 millió forinttal károsította meg.

Az ítéletet követően Tát Margit lemondott posztjáról, ám a 2022. júniusi időközi választáson újraindult, és nyert is.

Gratulálok a kitüntetetteknek és hálásan köszönjük a rendőrség kötelékében dolgozóknak a szolgálatot!

írta most ki a Facebook-oldalára a polgármester, miután a Rendőrség Napján a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendezvényén egy kötegyáni útlevélkezelőnek és Méhkerék körzeti megbízottjának is ajándékcsomagot adott át.

A Magyar Hang kérdéseket küldött a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak: nem érzik erkölcsileg összeférhetetlennek, hogy munkatársaikat egy csalás – sőt, bűnmegelőzési források elcsalása – miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélt polgármester jutalmazza meg? Kitüntetett kollégáik a helyzet ismeretében nem adják vissza az ajándékcsomagot?

A rendőrség azt válaszolta a lapnak: nekik nem a kitüntető személye számít.

Az önkormányzati elismeréseket a képviselő-testületek ítélték oda kollégáinknak, és a testületek képviseletére jogosult tisztségviselők adták át. A díjakat az önkormányzatoktól, illetve a helyi képviselő-testületek tagjait megválasztóktól érkező visszajelzésként értékeltük és fogadtuk el.  A továbbiakban is azon dolgozunk, hogy Békés vármegye lakosait segítsük, a biztonságukat erősítsük, a megbecsülésükre rászolgáljunk

– válaszolt a Magyar Hangnak a főkapitányság sajtóosztálya.

The post Rendőröket jutalmazott meg a csalásért elítélt fideszes polgármester first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!