Richard Gere: spanyol szerelme és négy gyermekük fiatalon tartják

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Hat évet éltek az ő világában, úgy igaz­ságos, ha most legalább hatot a feleség hazájában töltsenek – mesélte a 74 éves színész a Vanity­ Fair magazin spanyol kiadásának. Richard Gere arra célzott ezzel, hogy éppen költöznek Spanyolországba onnan származó feleségével, Alejandrával és a két fiukkal. Az előző években Amerikában, a Hudson­ folyó völgyében található Pound­ Ridge nevű kis településen éltek, ahol Gere-nek van egy fantasztikus 20 hektáros birtoka saját tóval, mezőkkel és ligetekkel. Idilli­ mindennapokat töltött itt családjával az egykori filmsztár, aki annak idején olyan kasszasikerekkel lett világhírű, mint a Micsoda nő!, az Amerikai dzsigoló vagy A Sakál. Hét éve azonban hátat fordított Holly­woodnak – nem sokkal azután, hogy új életet kezdett nála 34 évvel fiatalabb spanyol szerelme oldalán. Csak tavaly fordult újra a filmezés felé, az utóbbi években inkább humanitárius ügyekkel foglalkozott. No meg a szülői feladatokkal – a kései apaság nem várt ajándék lett az életében.

Sorsszerű vakáció Positanóban

Éppen tíz éve, 2014-ben Richard Gere­ már 65 éves volt, amikor a sors az útjába sodorta Alejandrát, a csinos nő akkor csupán 31 esztendős volt, a kisfiát elvált szingliként nevelő anyuka. Olaszországban, Positanóban találkoztak, ahol az ifjú asszony a varázslatos Villa Treville­ nevű butikhotel menedzsereként dolgozott, a színész pedig ott szállt meg. Később többször felidézték, hogy a jókora korkülönbség ellenére mindketten azonnal érezték: a találkozásuk karmikus, és nem kétséges, hogy dolguk van egymással. Hat évvel ezelőtt házasodtak össze, és még az esküvő évében megfogant a nagyobbik fiuk, Alexander, aki nemrég lett ötéves. Egy évre rá megérkezett az öccse is, akinek a nevét máig nem árulták el. Gere­ a sajátjaként neveli felesége előző házasságából született fiát, a 11 éves Albertet is. Gere-nek szintén van a korábbi feleségétől egy fia, Homer, csak ő már 24 esztendős.

A Hudson folyó mellett, a természet lágy ölén állt a házuk

„Fél tízkor már alszunk”

A költözés Madridba csak félig forgatja fel az életüket, hiszen eddig is sok időt töltöttek a spanyol fővárosban, és a gyerekek is kétnyelvűek. A mediterrán életöröm pedig a családfőhöz is nagyon közel áll, bár mint mondta, még soha nem élt huzamosabb ideig Amerikán kívül. Így aztán számára különösen izgalmas kalandnak ígérkezik az országváltás. De mint mondja, éppen ezek az élmények tartják fiatalon, no meg az ifjú feleség és a gyerekek. A Vanity Fairnek azt is elmesélte, milyen nyugodt, visszavonult életet élnek a reflektorfénytől távol. „Esténként nem nagyon járunk el. Mivel a gyerekek még kicsik, általában fél tízkor már mi is alszunk, legfeljebb tévézünk. De nem a sajátjaimat, mert magamat utálom viszontlátni a képernyőn, Alejandra nem is nagyon látta a filmjeimet” – árulta el.

Búcsút intett Hollywoodnak

A házaspár életében a buddhista rituálék és a napi meditáció is fontos szerepet játszanak. Gere fiatal kora óta a keleti vallás követője, feleségével pedig ő ismertette meg ezt a szemléletet. „Nem volt nehéz, mert a buddhizmus azonnal mélyen megérintette. Úgy látja a világot, ahogyan én, és ez nagyon fontos alap az életünkben – mondta el Gere. Azt el sem tudja képzelni, hogy valaha visszaköltözzön Los Angelesbe, vagy huzamosabb időt töltsön a hollywoodi közegben. – Mindig is idegenül éreztem ott magam, és egyáltalán nem véletlen, hogy már negyedszázada eljöttem onnan. Az én utam máshová vezet, és nem az egykori filmjeim határoznak meg.”

A dalai láma is megáldotta őket

Tényleg soha nem késő!

Nem Gere az egyetlen sztár, aki idősebb korban alapított újra családot. A most 68 éves Mel Gibson is éppen tíz éve talált rá 35 évvel fiatalabb párjára, Rosalind Rossra, és elmúlt hatvan, amikor a kisfiuk megszületett. Lars már hétéves, szülei azóta is boldogan élnek együtt.

Kiemelt kép és fotók: Profimedia

The post Richard Gere: spanyol szerelme és négy gyermekük fiatalon tartják first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!