A The Paper című lap számolt be arról, hogy számos kínai területeken, például Tangshanban, Hebeiben, Weifangban, Linyiben vagy Shandongban az állattartó farmok róka- és mosómedve húsát értékesítik tovább országszerte, marha-, birka- vagy nyúlhúsnak hazudva őket. Gyakran alkalmazott trükk, hogy megpárolják és grillezik a hamis húsokat, mielőtt lefagyasztják, majd eladják éttermeknek őket, hogy még nehezebb legyen megkülönböztetni az emberi fogyasztásra szánt húsoktól.
Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy a prémes állatok tenyésztése – eredetileg ezek a farmok a prémek miatt tartják az állatokat – során használt hormonok és gyógyszerek veszélyesek, de a testükben hordozott kórokozók is komoly rizikónak teszik ki azokat, akik elfogyasztják őket – írja az odditycentral.
Bár ezt a gyakorlatot tiltják a kínai törvények, egy friss újságírói vizsgálat megállapította, hogy országszerte számos állattartó telep árulja ezeket a húsokat magánvevőknek vagy nyíltan, online felületeken.

Marha vagy mosómedve? (forrás: Pixabay)
A Shandong tartományban található Panjia Lake település arról híres, hogy ehető húsként árulja a rókahúst. Az egyik falusi, aki részt vett az illegális hús kereskedelmi forgalomba hozatalában, azt nyilatkozta a Papernek, hogy ő és a húsüzletben érintettek kémiai „húsesszenciát” használnak, hogy a rókahúst olyanná alakítsák, amilyenre azt az ügyfél szeretné.
Ma már marhahúshoz marhaesszenciát, birkahúshoz birkaesszenciát, szamárhúshoz szamárhúsesszenciát rendelnek, ennek hozzáadása teljesen megváltoztatja az ízét, és már nem lehet különbséget tenni
– mondta a férfi.
A jelentés rámutatott, hogy a legtöbb hamis húst minden év novemberében és decemberében adják el, amikor a prémet általában betakarítják. Egyes eladók lefagyasztják a húst, vagy úgy döntenek, hogy állati eredetű élelmiszerekké vagy olajokká dolgozzák fel. És Kínában amúgy nemcsak húsokat hamisítanak…
The post Róka és mosómedve húsát adták el marha- és birkahúsként az éttermeknek first appeared on nlc.