Schadl György bizalmasa fideszes képviselőjelöltként indul Zuglóban

2 hete ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Garabits Mártont indítja a Fidesz képviselőjelöltként a zuglói 10. számú választókerületben. Az ügyvéd évek óta intézi Schadl György végrehajtó irodájának és egy másik cégének az ügyeit - írta meg a 24.hu.

Garabitsot a végrehajtók volt elnöke „Marciként” emlegeti a nyomozati dokumentumokban. Schadl 2021 májusában ezt írta a naplójába: „Garabits Marcinak 2m Ft vinni + paladino, protrust aláíratva + 66 mFt”. Ez két felszámoló céget, a ProTrust Reorganizáció Felszámoló és Befektetési Kft.-t és a Paladino Felszámoló Kft.-t takar. Mindkét vállalat Schadl édesanyjának érdekeltsége.

Schadl édesanyjának 2020 előtt semmiféle gazdasági érdekeltsége sem volt, majd rögtön a fenti két cég tulajdonosa lett. Az egyik vállalat éppen az egyik állami felszámolói pályázat leadási határidejének napján jött létre. A Paladino társasági szerződését Garabits jegyezte ellen ügyvédként, ráadásul a cég másik tulajdonosa a jogász felesége, Schreiber Katalin lett.

Az ügyvéd édesapja, Garabits Károly korábban az MSZP, a Fidesz és a baloldali összefogás színeiben is politizált Erzsébetvárosban. Karrierje azután tört derékba, hogy egy hangfelvételen arról beszélt, lopni az tud, aki profi a szakmájában.

A júniusi önkormányzati választáson a Garabits-család harmadik tagja is politikusi pályára lép. Márton öccse, Tamás a XV. kerületben indul fideszes képviselőjelöltként.

Mindkét testvér ellenzéki vezetésű kerületben próbálkozik, Zuglót az MSZP-s Horváth Csaba, a XV. kerületet pedig a DK-s Cserdiné Németh Angéla vezeti. A Fidesznek Zuglóban lesz több esélye, Horváth mellett ugyanis a momentumos Rózsa András is elindul ellenzéki polgármesterjelöltként.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!