Sima rendőrségi rádiót nézett netblokkolónak Magyar Péter

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Szolgálati rádiókészülék van azon a fotón, amit Magyar Péter azzal a szöveggel posztolt a pártja hajdúnánási tüntetése után, hogy „Add tovább! Elkezdte blokkolni a titkosszolgálat az internetet és a mobilelérést a TISZA Párt országjáró körútjának helyszínein”.

Magyar tényként állította, hogy az érkezésükkor minden térerő és a mobilnet elment, ami a rendezvény végén rögtön helyreállt, amiből ő a titkosszolgálatok akciójára következtetett. „Felszólítjuk Rogán Antalt és Pintér Sándort, hogy állítsák le az orosz és észak-korai módszereket és ne korlátozzák az internet szabadságát és a szabad véleménynyilvánítást!” - állt a posztjában. Egy általa civil ruhás rendőrnek vagy titkosszolgálati munkatársnak nézett két férfi fotóját is feltette, azt állítva, hogy feltételezhetően blokkoláshoz használt eszköz van náluk.

Posztja azóta 26 ezer interakciónál jár a Facebookon, annak ellenére, hogy állításai minden valószínűség nélkül teljesen megalapozatlanok. Egy netes jelzavaró egyáltalán nem úgy néz ki és jóval nagyobb is annál, mint ami Magyar fotóin szerepel. A képen a jelek szerint valójában egy egyszerű rendőrségi rádiót láthatunk.

Ezt erősíti meg a rendőrség szerdán kiadott A rendőrség nem blokkolt. A szolgálati rádió nem alkalmas erre közleménye is, mely így folytatódik:

„A közösségi médiában az a hír terjed, hogy egyes gyűlések helyszínein a rendőrség munkatársai blokkolták az internetet és a mobilhálózat elérhetőségét. Ez természetesen nem igaz, nem tettünk ilyet és nincs is ilyenről tudomásunk. A közösségi oldalakon közzétett – nehezen azonosítható – fényképfelvételeken minden valószínűség szerint egy szolgálati (EDR) rádiókészülék látható, olyan, amilyet a rendőrök – így a gyűlések biztosításába beosztott munkatársaink is – használnak.”

Hogy kit fotózott le Magyar Péter, a posztból nem derül ki, de a legvalószínűbb, hogy a demonstrációt biztosító egyik rendőrt tette ki felismerhetően az oldalára azzal a felütéssel, hogy az illető bizonyára éppen Rogán vagy Pintér megbízásából korlátozza észak-koreai módszerekkel a szabad véleménynyilvánítást. Az egyébként, hogy akadozik vagy egyáltalán nincs hálózat egy nagyobb rendezvényen, konteók nélkül azzal is megmagyarázható, hogy a kapacitásánál többen vannak egyszerre az adott cellában.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!