„Sírva estem össze, de ő csak nevetett” – Férje viselkedése válaszút elé állította az édesanyát az ikreik megszületése után

2 órája ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy 28 éves édesanya kétségbeesetten kért tanácsot a netezőktől, miután az ikreik megszületése után a férje elutasítóan és tiszteletlenül bánik vele, ezért a nő azt fontolgatja, hogy elválik.

„Nemrégiben adtam életet az iker babáinknak, egy fiúnak, Olivernek és egy lánynak, Lilynek. Már majdnem kilenc hetesek, és bár nagyon örülök, hogy anya lehetek, soha életemben nem éreztem magam fizikailag és érzelmileg ennyire kimerültnek” – kezdte a történetét a nő a Reddit népszerű, „Én vagy a s*ggfej?” című subredditjében.

A megpróbáltatásai azzal kezdődtek, hogy szülés utáni vérzés lépett fel nála, és annyi vért veszített, hogy sürgősségi műtétre volt szüksége. Két hétig lábadozott a kórházban. „Majdnem meghaltam – írta, majd így folytatta. – A fizikai felépülés brutálisan nehéz volt, de az érzelmi szempontból sokkal nagyobb árat fizettem, úgy érzem minden nap, mintha megfulladnék.”

Kezdetben a férje, a 32 éves Matt támogató volt, amíg a kórházban gyógyult. De miután hazaengedték, a dolgok megváltoztak. Matt visszahúzódott a „férfi barlangjába”, videojátékozott, eljárt a barátaival, és az anyát egyedül hagyta a két újszülöttel. A férfi mindezt azzal indokolta, hogy a 9-től 5-ig tartó munkája után szüksége van arra, hogy kiengedje a gőzt. Amikor a felesége segítséget kért tőle, annyival elintézte: „Ezt csinálják az anyák.”

Iker babák elalszanak az édesanyjuk karjaiban otthon

Fotó: Getty Images

„A szoptatás egy rémálom volt. Lilynek nagyon nehezen megy a szopás, ami vérző mellbimbókkal jár, és minden etetés felért egy kínzással” – részletezte az édesanya. Eközben a férje a saját szükségleteivel volt elfoglalva. Folyton azt tudakolta, mikor térnek vissza a korábbi szexuális életükhöz, és arra panaszkodott, mennyire frusztráltnak érzi magát az intimitás nélküli két hónap után. A férfi már a szülés utáni ötödik héten megpróbált szexuálisan közeledni a nőhöz, akinek ekkor még bőven voltak fájdalmai.

Egy különösen kimerítő napon aztán az anyánál elszakadt cérna. Az alváshiány és a vérszegénység miatt fizikailag gyenge állapotában majdnem leejtette az egyik babát szoptatás közben, és akkor sírva fakadt. Matt, aki egész napját golfozással töltötte, és későn ért haza, csak nevetett felesége kétségbeesésén.

Délután négy óra körül próbáltam megetetni Olivert, miközben Lily sírt. A kezem remegett a puszta kimerültségtől, és abban a pillanatban majdnem elejtettem Olivert. Épp időben elkaptam, de annyira megijedtem, hogy sírva estem össze a padlón.

Amikor Matt este kilenckor hazaért, közömbös reakciója és nevetése teljesen kiakasztotta a nőt. Dühében megragadta a férfi nagy becsben tartott golfütőit, és elmondása szerint kettőt összetört belőlük (bár ezt talán nem olyan könnyű megtenni). Matt őrültnek nevezte a feleségét, elviharzott, és az éjszakát egy barátjánál töltötte. Később ez a barát ráírt a nőre, azzal vádolta, hogy pszichopata, és követelte, hogy kérjen bocsánatot.

Ezzel a történetben elérkeztünk a jelenhez. „Kezdem úgy érezni, hogy talán tényleg túlreagáltam, de annyira dühít, hogy úgy érzem, nem érdekli, milyen nehéz dolgom van” – írta az édesanya.

A Reddit népe kiállt a nő mellett, és többen azt tanácsolták neki, hogy váljon el a férjétől. Volt olyan vélemény is, amely szerint szülés utáni depresszióban szenved, ezért kérje szakember segítségét.

„Az újdonsült anyák gyakran jelentős fizikai és érzelmi kimerültséget éreznek” – mondta az ügy kapcsán Deborah Gilman pszichológus a Newsweeknek, hozzátéve, hogy az ikrek gondozása különösen megterhelő, főleg ha a nő nem kap támogatást, ráadásul ebben az esetben a szülés sem volt komplikációtól mentes. A szakember hangsúlyozta, hogy több kirívó probléma is van a kapcsolatban – a tisztelet, a bizalom és az intimitás hiánya, a rossz kommunikáció – amelyeket tisztázni kell, de a szülői szerepvállalás közös felelősség, és mindkét partnernek aktívan részt kell vennie a gyerekek gondozásában.

The post „Sírva estem össze, de ő csak nevetett” – Férje viselkedése válaszút elé állította az édesanyát az ikreik megszületése után first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!