Sosem hallott titkok derültek ki Diana hercegnő híres ruhájáról

1 óra ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Diana hercegnő ikonikussá vált öltözékei közé tartozik az a sötétkék slip dress, melyet az 1996-os Met-gálán viselt. A ruhát a Dior divatház akkori kreatív igazgatója, John Galliano tervezte, aki a napokban bemutatott In Vogue: The 90s dokumentumsorozatban sosem hallott titkokat árult el a kreáció megszületéséről. 

„Emlékszem, egy nap mindannyian beugrottunk a régi furgonba, és elmentünk Londonba, ahol találkoztunk Diana hercegnővel. Meghívták a Metre, és az egyik ruhámat akarta viselni” – mesélte a divattervező.

Galliano elárulta: Lady Di a Kensington-palotában fogadta őt és csapatát. Megmutatta neki a ruha terveit, mely eredetileg egészen másként nézett ki, mint amilyen a végleges formája lett. A kreátor ugyanis rózsaszínben álmodta meg azt, Diana azonban tiltakozott ellene, így végül a sötétkék színben állapodtak meg.

John Galliano, Liz Tilberis, Diana hercegnő, Helene Mercier és Bernard Arnault az 1996-os Met-gálán

John Galliano, Liz Tilberis, Diana hercegnő, Helene Mercier és Bernard Arnault az 1996-os Met-gálán (Fotó: Richard Corkery/NY Daily News via Getty Images)

Az elkészült ruhához egy fűző is tartozott, azonban Diana végül úgy döntött, azt mégsem szeretné viselni, és erről a tervezőt sem tájékoztatta.

„Csak arra emlékszem, hogy kiszállt az autóból. Nem hittem el. Letépte a fűzőt – idézte fel Galliano. – Olyan felszabadultnak érezte magát, hogy letépte a fűzőt. A ruha sokkal… érzékibb volt.”

via

The post Sosem hallott titkok derültek ki Diana hercegnő híres ruhájáról first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!