Spanyolország nyert, és véget vetett a németek Eb-álmainak

3 napja ezelőtt 14



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Döntőnek beillő negyeddöntős meccset játszott egymással a torna két legélvezetesebb fociját játszó csapata, Németország és Spanyolország.

A németek durván kezdték a mérkőzést. Előbb Cucurellát kellett ápolni, majd Pedri kapott előbb egy hatalmas rúgást, másodszor egy letaposást Toni Kroostól. Pedrit rögtön le is kellett cserélni, Kroos mindkét esetet megúszta sárga lap nélkül.

A spanyolok jobban kezdték a meccset, nagy nyomást tudtak helyezni a német csapatra. Keménységben is felvették a kesztyűt, emellett szervezetten és magasan védekeztek. Az első említésre méltó helyzet mégis Németországé volt, Kai Havertz fejelt tisztán a kapura, Unai Simón védett.

A félidő második részére megszaporodtak a német helyzetek, inkább ők domináltak, veszélyesebbek is voltak, a spanyol csapatot pedig sikerrel semlegesítették. (Főleg a két szélsőt, Yamalt és Williamset.)

A félidő végére visszajöttek a spanyolok. A német védekezésre reagálva változtattak a támadófelállásukon is, de nagy helyzetig nem jutottak el. Éppúgy, mint Németország, akik szintén nem jelentettek veszélyt a spanyol kapura. A félidő végül egy Gündogan elleni szabálytalansággal zárult, keretbe foglalva ezzel a főleg szabálytalanságokról emlékezetes első félidőt.

Nagy spanyol helyzettel folytatódott a második félidő, Morata a kapu előteréből vágta fölé a labdát. Pár perccel később azonban már összejött a spanyoloknak a gól, Lamine Yamal passzolta be középre, a sérült Pedri helyére csereként beálló Dani Olmo érkezett, és nagyon szépen fejezte be az akciót.

A németek rögtön tempót váltottak, a spanyolok pedig alkalmazkodtak hozzájuk. Élvezetes focit játszott a két csapat, a németek igyekeztek minél előbb helyzetbe kerülni, a spanyolok pedig berendezkedtek a gyors kontrákra.

A meccs egyre feszültebbé vált, a németek szaladtak az eredmény után, eközben keményebb belépőket is megengedtek maguknak. Toni Kroos végül megkapta a sárga lapját, de Andrich és Mittelstädt is besárgult.

A spanyolok sokáig kézben tartották az eseményeket, de ettől még akadt két igen nagy német esély. Az elsőnél Füllkrug kapufát rúgott, miután lebirkózta Nachót, illetve egy rossz kapus kirúgás után Nacho elvesztett egy futópárbajt Kai Havertz ellen, és az üresen álló kapu felé ívelhetett, de rosszul, így nem lett gól.

Végül a 89. percben megadta magát a spanyol védelem. A németek őrült letámadását nem bírták kontrollálni, egy sokadik beadás után, egy visszafejelt labdát vágott be a kapuba Florian Wirtz. 1-1, következett a hosszabbítás.

A hosszabbítást Spanyolország kezdte jobban, de a németek is támadásban maradtak. Mindkét csapatnak megvoltak az esélyei. A sárga lapok aránya sem romlott, a hosszabbítás végére ... sárga lapot osztott ki Taylor játékvezető.

A spanyolok látványosan a tizenegyespárbajra bazíroztak, a németek inkább el akarták dönteni a meccset a 120 perc alatt.

Végül mégis a spanyolok lőtték a gólt. Mikel Merino szerezte, Dani Olmo fantasztikus beadásából. Merinóra nem figyelt senki, zavartalanul fejlehetett. A német szurkolók döbbenten figyelték az eseményeket.

A hosszabbítás hosszabbítása három perc volt, ennyi ideje maradt Németországnak arra, hogy ne essen ki. A németek igyekeztek, de a spanyolok beton biztos védelmet raktak össze az utolsó percekre, amit csak pillanatok erejéig lehetett felbontani. A spanyolok egy Ferran Torres kontrából dönthették volna el a meccset, a németek egy Füllkrug fejesből egyenlíthettek volna. Egyik sem ment be. Carvajal a végén kapott még egy piros lapot egy lerántás miatt, de az eredmény ettől sem változott. A meccs véget ért, 2-1-re nyert Spanyolország hosszabbításban.

A spanyolok a 21 órakor kezdődő Portugália-Franciaország meccs győztesével fognak játszani az elődöntőben.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!