Street Kitchen by Fördős Zé: “vétek kihagyni a Reök Cukrászdát!”

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

“Szeged egy csodálatos város, ezt senki sem vitatja, de nemcsak a Tisza közelsége vagy a napsütéses órák száma teszi azzá, hanem olyan remek helyek is emelik a fényét, mint a Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház” – kezdte beszámolóját a Fördős Zé és Fördős Peti által alapított lap, amely kulináris blogból az ország egyik legismertebb, legolvasottabb gasztro-portálja lett az évek alatt. Rábai Edina, a cukrászda egyik tulajdonosa mesélt a Szegeden járó Street Kitchen-nek a helyről, amely – mint írták – belülről még lenyűgözőbb, mint kívülről. 

„Gyerekként ebben az épületben laktunk a családommal, én itt nőttem fel. Akkoriban a földszint elülső részén egy presszó működött, ahol az italok mellé süteményt is kínáltak. A kedvencem a fatörzs süti volt. A hátsó részben egy menüs hely működött, ahol ebédelni lehetett. Később elköltöztem, de miután visszajöttem, folyamatosan követtem az épület sorsát. Volt itt bank, több vendéglátóegység, sőt diszkó is, de egyik sem volt hosszú életű”

– mesélte Rádai Edina a Reök Kézműves Cukrászda és Kávéház múltjáról.

AZT MONDTÁK, HOGY A HELY NEM HOZ SZERENCSÉT, AZTÁN MÉGIS…

Miután Edina rajongása a Reök-palota iránt az évek során mit sem csökkent, kapva kapott a lehetőségen, amikor egy pályázatnak köszönhetően végre belevághatott saját, gyerekkori álmának megvalósításába. 

„Itt születtem, úgy éreztem, rám várt az épület”

– nyilatkozta az alapító, aki arról is mesélt, hogy sokan óva intették, mondván, hogy a hely nem hoz szerencsét, mivel több próbálkozás is befuccsolt itt korábban, de nem tudták eltántorítani.

“LÉLEGZETELÁLLÍTÓAN SZÉP ÉS IGÉNYES”

A Street Kitchen cikkében szó esik a Gold Key Awards of Excellence nemzetközi nagydíjas (speciel ez a legnagyobb, vendéglátó-egységek belső terét díjazó elismerés, New York-ban) Varró Zoltán tervezte enteriőrről, nomeg olyan tipikusan REÖK-specialitásokról, mint a francia stílusú

  • roppanós belga király,
  • trópusi csók,
  • egzotikus sajttorta,
  • és a Budapest Tortája versenyen taroló, a SK szerint (is) imádni való, rózsával díszített kreációja, amit a portál egyszerűen “szegedi rózsadomb” néven emlegetett.

“Vétek kihagyni a Reök cukrászdát”

– zárta beszámolóját a lap, akik azt írják, hogy a hely lélegzetelállítóan szép és igényes, már csak az építészeti megoldások miatt is érdemes meglátogatni. 

A teljes beszámolót, sok-sok guszta fotóval megspékelve IDE kattintva találod, érdemes elolvasni.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!