Sulyok Tamás az Oroszlános Udvarban fogadta a kínai államfőt

1 hét ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Katonai tiszteletadással fogadták Hszi Csin-pinget a Budai Vár Oroszlános Udvarában. A kínai elnök Sulyok Tamás köztársasági elnökkel vonult végig a katonák sorfala előtt.

A himnuszok elhangzása után a két államfő bemutatta partnerének a magyar, illetve kínai delegáció tagjait. Magyar részről szinte a teljes kormány felsorakozott, ott volt Orbán Viktor miniszterelnök és felesége is.

A hivatalos rész után Hszi és Orbán hosszú percekig beszélgettek egymással. A kínai delegáció innen a köztársasági elnök rezidenciájába, a Sándor-palotába hajtott.

Hszi szerda este érkezett Magyarországra, a reptérre kiment Orbán Viktor és felesége. A kínai elnök Belgrádból repült Budapestre, ez a harmadik állomása Franciaország és Szerbia után az európai útján. A repülőgépnél magyar népviseletbe öltözött gyerekek köszöntötték az elnöki házaspárt, kenyérrel és sóval kínálták őket.

A rendőrség a Váron belül nem engedélyezte a csütörtökre bejelentett Tibet-párti tüntetéseket, csak alternatív helyszíneken engedték a demonstrációkat. A Gellért-hegyen csütörtökön civilruhás kínai biztonságiak egy kínai lobogóval takartak le egy kihelyezett tibeti zászlót.

Hszi Csin-Ping péntekig marad Magyarországon.

Hszi Csin-ping vörös hercegből kitaszított, majd szürke káderből Mao óta nem látott autokrata. Életútjáról itt olvashat.

Gazdasági szempontból Európán belül egyáltalán nem számítanának kirívónak a magyar-kínai kapcsolatok, ha a kormány nem tálalná ezeket ilyen látványosan. Kína és Magyarország kapcsolatairól>>>

Az EU-s és a kínai gazdasági kapcsolatok ugyanis kifejezetten borúsak mostanában, és egyelőre nem látni, merre lehetne a kiút ebből a helyzetből>>>

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!