Súlyos fertőzésveszély fenyegeti az áradó Dunában fürdőket, akár vérhast is összeszedhetnek

2 órája ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A napokban egyre többen tettek közzé videót arról, hogyan úszkálnak a kiáradt Dunában az elöntött rakpartokon, vagy hogyan gázolnak bele. A vízben azonban vérhas vagy más életveszélyes betegséget okozó baktériumok is lehetnek – figyelmeztet egy sürgősségi szakorvos.

Baktériumokat, mint például a vérhas baktériuma, illetve olyan vírusokat, amelyek az egész testet érintve nagyon komoly fertőzéseket okozhatnak. Mindent, amihez ez a szennyezett víz hozzáér, az fertőzöttnek tekintendő”hangsúlyozta az RTL Híradóban Késmárki András, aki szerint, ha valaki az áradó Dunába belecsobban, akkor az olyan, mintha szennyvízben fürdene. 

“A leggyakoribb fertőzések a szennyvíz és az állati tetemek bomlása nyomán kikerülő baktériumok miatt vannak. Legtöbbször gyomor-, illetve bélrendszeri fertőzéseket okoznak. Ezt követően válhatnak szisztémássá, és akár vérmérgezést is okozhatnak a szervezetben” – magyarázta a szakorvos.

Az áradás olyan szennyvízzel jár, hogy az apadás után a még rakpartokat is fertőtleníteni kell majd.

Ám nem csak ezért veszélyes ilyenkor a vízbe menni: az is sokat kockáztat, aki extrémsportra használja az áradást, és például belebiciklizik, mert akár súlyos vas-, vagy fatörmelékeket vihet magával a folyó.

Kiemelt fotó: MTI/Kocsis Zoltán

The post Súlyos fertőzésveszély fenyegeti az áradó Dunában fürdőket, akár vérhast is összeszedhetnek first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!