Súlyosabb büntetést kért az ügyészség Gyárfás Tamásra a Fenyő-ügyben

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Hosszabb börtönbüntetést és előzetes letartóztatást kért Gyárfás Tamásra az ügyészség másodfokon a Fenyő-ügyben: februárban első fokon Portik Tamást életfogytiglanra, Gyárfást hét évre ítélték Fenyő János egykori médiavállalkozó meggyilkolása miatt.

Mivel Gyárfás az elmúlt években minden tárgyaláson részt vett, és nem állt fenn nála a szökés veszélye, szabadlábon védekezhetett. Az Economx és a Népszava által idézett ügyészségi közlemény szerint az ügyész másodfokon mindkét vádlottal szemben súlyosbítást kért csütörtökön, Gyárfás esetében az első fokon kiszabott hét éves ítélet hosszabbítását, Portik esetében a feltételes szabadlábra helyezés időpontjának - ez jelenleg húsz év - kitolását. Gyárfás és ügyvédje felmentést kért.

Fenyő Jánost 1998 elején saját autójában lőtték le Budapest II. kerületében, a Margit körút és a Margit utca sarkán. Fenyő számos akkoriban jól menő, ismert újságot felvásárolt a gyermeklapoktól a tinimagazinokon át a hírlapokig, médiabirodalma a meggyilkolásának évében tizenöt-tizenhét milliárd forintot érhetett. Az ügyészség szerint a merényletet az úszószövetség volt elnöke, Gyárfás felbujtására és az Aranykéz utcai robbantásért is elítélt Portik megbízására követte el Jozef Roháč szlovák bérgyilkos, akit 2017-ben életfogytiglanra ítéltek. Gyárfás és Portik perét 2019-ben egyesítették.

A védőbeszédek miatt tartott tárgyaláson az utolsó szó jogán Gyárfás cáfolatként hivatkozott arra a több mint ötszáz perces, kettejük között lezajlott beszélgetéseket tartalmazó hangfelvételre, amit 2019-ben a Farkasréti temetőben, egy sírba rejtve találtak meg.

A Fővárosi Fellebbviteli Ügyészség a határozat kihirdetéséig Gyárfás letartóztatását indítványozta. Az újkori magyar történelem legvadabb bérgyilkosságáról, a hosszasan húzódó tárgyalásokról Szily László írt bővebben.

Címlapfotó: botost/444

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!