Súlyosabb büntetést kértek Gyárfás Tamásra és kezdeményezték a letartóztatását

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Súlyosabb büntetés kiszabásáért és Gyárfás Tamás letartóztatásáért fellebbezett a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a huszonhat évvel ezelőtti Fenyő-gyilkosság ügyében.  A médiavezér hét év fegyházbüntetést, míg Portik Tamás életfogytiglant kapott februárban azzal, hogy húsz év után szabadulhat a leghamarabb feltételesen.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség most arra tett indítványt, hogy a táblabíróság hosszabb tartamú szabadságvesztést szabjon ki Gyárfásra,  Portikot pedig csak később bocsáthassák szabadlábra  feltételesen.

Az ítéleti  szerint Gyárfásnak elmérgesedett a viszonya Fenyő Jánossal, ezért elhatározta, hogy megöleti. Ennek érdekében megállapodott Portikkal, akinek a felbujtására egy szlovák állampolgárságú férfi Budapesten, 1998. február 11-én a lelőtte a gépkocsijában várakozó milliárdos médiavállalkozót.

A Fővárosi Törvényszék Gyárfást bűnösnek mondta ki bűnsegédként, míg a többszörösen büntetett Portikot felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettében. A bíróság a médiavállalkozót 7 év fegyházra, társátpedig  életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy 20 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ügyész Gyárfás felbujtói minőségének megállapításáért, továbbá mindkét terhelttel szemben súlyosabb büntetésért fellebbezett. A volt úszóelnök esetében hosszabb idejű szabadságvesztésért, míg társánál a feltételes szabadságra bocsátás későbbi időpontban történő megállapítását indítványozta.

Gyárfás és védője felmentésért, míg Portik és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbeztek. Az elsőfokú ítélet kihirdetése után a törvényszék elutasította az ügyészség Gyárfás letartóztatására irányuló indítványát. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyészi fellebbezéseket mindkét elkövetőnél, egyben indítványozta Gyárfás letartóztatását az ítélőtábla ügydöntő határozatának a kihirdetéséig.

The post Súlyosabb büntetést kértek Gyárfás Tamásra és kezdeményezték a letartóztatását first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!