Szándékos gyújtogatásra gyanakodnak! Hajnalban újabb kuka égett ki, és egy autó is lángra kapott Szegeden

2 hete ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Több szemeteskuka is kigyulladt tegnap éjjel Szegeden, majd ma hajnalban is arra lettek figyelmesek a Vajda utcában lakók, hogy lángol egy szemetes, és egy autó is megrongálódott a tűzben. A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól megtudtuk, hogy felmerült a szándékosság gyanúja az esetek körül, ergo: valaki szándékosan gyújthatta fel a kukákat Szegeden.

Mint megírtuk, hétfő hajnalban három helyen is felgyulladt egy kuka:

  • fél 2 körül égett a szemetes a Csaba utcában, ami miatt egy autó is kigyulladt,
  • majd kettő körül a Szilléri sugárúton egy szelektív sárga kuka kapott lángra,
  • végül pedig a Vajda utcában észleltek füstöt, ami itt is a szemeteskukából jött.

MÉG EGY KUKA ÉS EGY AUTÓ IS A LÁNGOK MARTALÉKA LETT

“A Vajda utcában ma kigyulladt két kuka, és egy autó is égett vele. Hajnali 4-kor a tűzoltóra ébredtem” – írta szerkesztőségünknek kedden reggel Edina, aki hozzátette, hogy hétfőn a párja a ház másik oldalán (ahol több parkoló is van), szintén szétszedett kukát és égett maradványokat látott. Olvasónk fotókat is mellékelt az esetekről (köszönjük szépen), melyeken jól látszódik, hogy a Vajda utcában a lángra kapott autó használhatatlan lett:

Mivel két napon belül ez a többedik eset volt, ezért érdeklődtünk a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál, mint megtudtuk, az esetek körül felmerült a szándékosság gyanúja. Jelenleg feltérképezik azt, hogy mely területeket érintettek az esetek, és a rendőrség bevonásával nyomozást folytatnak.

A történtek egyébként bűncselekménynek számítanak, és azt is ki kell hangsúlyozni, hogy tetemes anyagi kár keletkezett. A kigyulladt, megrongálódott kukákat a társasházaknak, a közös költségből kell pótolni, ami 100 ezer forinttól 500 ezer forintig is terjedhet, a kiégett autókról nem is beszélve, ami több 100 ezer forintba is kerülhet az érintett családnak, tulajdonosnak! Szépen kérünk mindenkit, vigyázzunk egymás értékeire, és ne gyújtogassunk csak úgy!

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!