Százezres ösztöndíj a szociálisan rászoruló középsulis tehetségeknek, mutatjuk mi szerepel a pályázati követelmények közt

2 órája ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szegedi Tudományegyetem Junior Akadémiája,,Esélyt a középiskolás tehetségnek” c. pályázati felhívása a 2024/2025. tanévre. A pályázati követelményeket összegeztük.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata úgy tájékoztat, miszerint az ösztöndíjpályázat támogatást kíván nyújtani a tanulmányi téren jól teljesítő, művészeti, sport, illetve egyéb társadalmi tevékenységet folytató, szociálisan rászoruló középiskolás diákok számára.

AZ ELŐZŐ TANÉV VÉGÉN ELÉRT ÁTLAG IS SZÁMÍT, TÚLJELENTKEZÉS ESETÉN VERSENYEKEN ELÉRT EREDMÉNYEK JELENTHETNEK ELŐNYT

A további feltételeket pontokba szedve egyértelműsítették:

  • Az „Esélyt a középiskolás tehetségnek” ösztöndíjban olyan szegedi középiskolában vagy szakképző iskolában tanulmányokat folytató, Szegeden bejelentett lakóhellyel rendelkező diák részesülhet, akinek az előző tanév végi tanulmányi eredménye szakképző intézménybe járó tanuló esetén legalább a 3,50, gimnáziumba járó tanuló esetén legalább a 4,00 átlagot elérte, és a vele egy háztartásban élők egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg a mindenkori bruttó minimálbér 80%-át.
  • Az 1. pontban foglalt kritériumok alapján várjuk a szegedi diákok jelentkezését. Túljelentkezés esetén az alábbi eredmények előnyt jelenthetnek, de nem feltételei a pályázásnak:a) nemzetközi versenyen 1-20. helyezést ért el,b) országos szintű versenyen 1-20. helyezést ért el,c) megyei szintű versenyen 1-5. helyezést ért el,d) városi szintű versenyen 1-3. helyezést ért el,e) sportban vagy valamilyen művészeti ágban kimagasló tehetséget mutat, vagyf) speciális segítő munkát végez tanulótársai érdekében.

A PÁLYÁZAT ELBÍRÁLÁSÁRÓL A POLGÁRMESTER ÁLTAL FELKÉRT BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG JAVASLATA ALAPJÁN A POLGÁRMESTER DÖNT

A döntésről a pályázók a középfokú oktatási intézményükön keresztül kapnak értesítést. A döntéssel szemben fellebbezésnek helye nincs. A támogatás összege egyszeri maximum 100.000,- Ft, melyet az ösztöndíjszerződés aláírását követő 15 napon belül az önkormányzat az ösztöndíjas bankszámlájára átutal.(6) Az ösztöndíjas diák – amennyiben az SZTE Junior Akadémia partneri programjában résztvevő iskola tanulója – ingyenesen részt vehet az SZTE Junior Akadémia szervezésében zajló egyik, 100 órás emelt szintű érettségi tanfolyamon a következő tanévben, 2025 októberétől kezdődően. A pályázatokat postai úton a Szeged MJV Polgármesteri Hivatal Kulturális és Szervezési Iroda Művelődési Osztályára (6720 Szeged, Széchenyi tér 10.) kell benyújtani. A borítékra rá kell írni, hogy: ,,Esélyt a középiskolás tehetségnek”.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!