Szeged365 Kikapcs: mozgalmas hétvége elé nézünk Szegeden: jótékonysági motoros felvonulás, conga est, SZEN, de még Neoton szuperkoncert is lesz városunkban

1 hét ezelőtt 15



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Telis-tele leszünk ezen a hétvégén programokkal Szegeden! Csak győzzünk közülük válogatni, vagy valamennyire elmenni. Lesz jótékonysági motoros felvonulás, conga est, folytatódik a SZEN, vagyis a Szegedi Egyetemi Napok, de még Neoton szuperkoncert is jön városunkba. Mutatjuk a hétvége legizgalmasabb programjait egy csokorba szedve neked, itt a Szeged365 Kikapcs!

SZOMBATON STARTOL A VI. JÓTÉKONYSÁGI MOTOROS FELVONULÁS A RAKPARTON

“Mindig azt éreztem bent, hogy van remény, és sosem éreztem azt, hogy két lehetőség között lebegek: lesz-e számomra tovább, vagy vége mindennek” – mondta Strifler Marcell, aki 2015 és 2018 között szinte állandó lakója volt a Szegedi Gyermekklinika onkológiai osztályának. A fiatal férfi mára gyógyultan állt a kameránk elé, s mesélt tapasztalatairól. Azokról az emberekről, orvosokról és nővérekről, akik élete legnehezebb időszakában tartották benne a lelket, s reményt adtak számára, amikor a legnagyobb szüksége volt rá. Értük, mindannyiójukért, a jelenleg is küzdő kis Hősökért folyik majd a gyűjtés május 11-én, szombaton, a hatodik Nyújts kezet! Jótékonysági Motoros Felvonulás keretében.

CONGA EST LESZ MA A BISTORANTBAN

Május 10-én 18 órától Conga esttel vár a szegedi Bistorant. Az Oroszlán utcai étterem egy fergeteges hangulatú terasznyitó bulival indítja a hétvégét.

NEOTON SZUPERKONCERT ÉS DJ DOMINIQUE FERGETEG PARTY LESZ A VÁROSI SPORTCSARNOKBAN

“Holnap hajnalig ébren őrizzük álmunk, holnap hajnalig mindent rendben találunk” – szól az ismert Neoton Família dal refrénje, amit igazán stílszerűen május 11-én, szombaton mi is az együttessel együtt énekelhetünk, hiszen a legendás zenekar beveszi a Napfény városát és egy őrületes koncertet ad az Újszegedi Sportcsarnokban. A tökéletes retró élményt pedig az ország egyik legismertebb lemezlovasa, a szegedi születésű Várkonyi Attila, azaz DJ Dominique varázsolja teljessé, s fűti be a hangulatot a Neoton Szuperkoncert előtt. Hogy mire számíthatunk az esten, arról DJ Dominique-al beszélgettünk.

ZAKATOL TOVÁBB A SZEGEDI EGYETEMI NAPOK IS VÁROSUNKBAN

Szerintünk a borfesztivál előtt érdemes kitombolni magad, és bár lehet elmúltak már a csodás egyetemi éveid…de azért itt most visszahozhatjuk egy kicsit azokat az időket is. Az SZTE EHÖK bemutatja a 2024-es Suniversity Days-t, ahol a legnagyobb magyar fellépők gyűlnek össze. Készülj fel a legtökéletesebb fesztivál élményére!

HÁROMNAPOS NÉPTÁNCFESZTIVÁL LESZ SZEGEDEN

Szegeden szervezik meg a 32. Országos Gyermek- és Ifjúsági Néptáncfesztivált. Orbán Hédi, a Szent-Györgyi Albert Agóra igazgatója a Rádió 88-nak nyilatkozott az eseményről, mint kiderült, a május 10-én startoló, 3 napos rendezvényre mintegy 30 táncegyüttes érkezik Magyarországról és külföldről is az Agórába.

MA ÜNNEPELJÜK A KÖZLEKEDÉSI KULTÚRA NAPJÁT SZEGEDEN

Május 10-én ünnepeljük a Közlekedési Kultúra Napját. Ebből az alkalomból Szeged, Rókus Állomásra vár minden érdeklődőt a KTE Csongrád-Csanád Vármegyei Területi Szervezete, a Szegedi Közlekedési Társaság és a MÁV Zrt. Területi Igazgatósága közös, “Közlekedj biztonságosan Szegeden!” című rendezvényükre.

STARTOL A SZEGEDI ÖSSZMŰVÉSZETI FESZTIVÁL

2023. december 13-án a Nemzeti Táncszínházban adták át az 5. Art is Business Díjakat azon vállalati , művészeti és mecénás szereplőknek, akik kiemelkedő együttműködéseket hoztak létre az elmúlt időszakban. Nagy büszkeségünkre, az Art is Business Díj Forprofit mecénás kategóriájának nyertese Sófi József, a Szegedi Tehetségekért Közhasznú Alapítvány létrehozója lett. Ezt az örömet és a koronavírus miatt kicsit megcsúszva, az Alapítvány 20 éves jubileumát ünnepli Szeged egy kétnapos rendezvénnyel és a legkiválóbb Sófi ösztöndíjas művészek részvételével. A Szegedi Összművészeti Fesztiválról és az Alapítvány tevékenységéről Sófi Józseffel és az eseményt szervező Szives Márton ütőhangszeres művésszel beszélgettünk.

SÁRKÁNYHAJÓZÁSSAL EGYBEKÖTÖTT KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ LESZ SZEGEDEN

Különleges kiállítás nyílik május 11-én, szombaton 11 órakor Szegeden. A Takaréktár utcában a Kiss Kunszt Galéria ad otthont annak a tárlatnak, mely olyan édesanyák fotóit mutatja be, akik terhességük alatt szembesültek a melldaganattal, vagy a melldaganat leküzdése után váltak édesanyává, ami nem lehetetlen. A kiállítás mellett délután 15 órától sárkányhajózásra invitálják a szervezők az emlődaganatos betegeket és családtagjaikat, a Szegedi Sárkányhajó Egyesület szervezésében.

CSATLAKOZHATSZ A ROTARY CLUB SZEGED DÓM ONLINE KIHÍVÁSÁHOZ IS

“Én úgysem tehetek semmit” – hangzik el gyakran a kijelentés a környezetvédelem kapcsán. A négy hétig tartó szemléletformáló kihívással a Rotary Club Szeged Dómnak az a célja, hogy bebizonyítsák: ez nem igaz! Igenis minden ember minden apró kis erőfeszítése számít – írta a Rotary Club Szeged Dóm felhívásában.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!