Szegedi Arcok: ismerd meg Muráti Balázst, aki nemcsak fizikai, hanem emberi határait is feszegetve támogatja a Szegedi Újszülöttek Életmentő Szolgálat Alapítványt

2 hete ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Exkluzív interjút készítettünk Muráti Balázzsal, akinek nem is olyan rég, több mint egy millióan megnéztétek a videóját itt a Szeged365 oldalon: akkor négy nap alatt gyalogolt le Szegedről a Balatonra. Balázs most újra megmutatta, miért is olyan különleges SZEGEDI ARC a városban. Egy nap alatt, saját lábán tette meg a Szeged és Gyula közötti 106 kilométeres távot, ami önmagában is lenyűgöző teljesítmény. De Balázs nem csupán sportteljesítményre törekedett: minden lépéssel a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt támogatta, és az egészséges életmódra hívta fel a figyelmet.

A Szeged365 Family, azaz ti, olvasóink, is nagy érdeklődéssel követtétek Balázs kihívását, és sokan jeleztétek, hogy inspirálódtok extrém gyalogtúráiból. Egy ilyen teljesítmény nemcsak testileg, hanem szellemileg is rendkívüli erőfeszítést igényel, ami Balázs esetében példamutató.


A túra elején Muráti Balázs két kiváló szegedi sportember, Kis Máté nemzetközi ökölvívó bajnok és Simon Péter triatlon és maraton szegedi bajnoka társaságában nyilatkozott exkluzívan. Máté és Péter, akik Balázs felkészülésében is aktívan részt vettek, megosztották gondolataikat a kihívásról és annak jelentőségéről. Mindketten hangsúlyozták, hogy Balázs kitartása és elkötelezettsége példaértékű, és bíznak benne, hogy erőfeszítése nemcsak rekordot dönt, hanem széles körben hívja fel a figyelmet a szegedi újszülöttmentés fontosságára is.

Az inspiráció ereje kézzelfoghatóvá vált: Balázs története valós közösséget épített a közösségi médiában. A “Balázstúra” Facebook oldala látogatottsága meredeken emelkedett, és már több száz ember követi nap mint nap a frissítéseket. A követők között van egy 150 kilogrammos férfi is, aki Balázs példáján felbuzdulva döntött úgy, hogy változtat életmódján. Naponta tesz meg több kilométert gyalog, ami nemcsak az egészségének, hanem az önbizalmának is jót tesz. Az exkluzív interjút itt tudod megnézni:

Tehát Balázs nem csak egy távot tett meg, hanem elindított egy mozgalmat is, amely embereket motivál arra, hogy egészségesebb életet éljenek. Sőt a Facebook oldalon kívül a gyönyörű, a túrákon készített fotókat a most indított blog oldalán is megnézhetjük, kattints a képre ha meg szeretnéd nézni:

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat rendelkezik két mentőautóval, amelyek nélkülözhetetlenek a város legkisebbjeinek életmentő ellátásában. Sajnos az egyik jármű nemrég meghibásodott, ami komoly akadályt jelent a folyamatos munkában. A javítás költségei jelentősek, ezért az alapítvány most közösségi adománygyűjtésbe kezdett. Mindenki hozzájárulása számít, legyen az kicsi vagy nagy összeg. Balázs büszkén mesélte, hogy a közösség milyen nagylelkű: többen is megosztották vele az utalásról készült képernyőfotóikat, amelyek között akadt 50.000 forintos támogatás is. Ez a generozitás hatalmas segítség az alapítvány számára, hogy minél előbb visszaállíthassák a szolgáltatás zavartalan működését.

ADATOK: Bankszámlaszám: OTP Bank Zrt.   11735067-20036634 Adószám: 18450455-1-06 IBAN: HU13117350672003663400000000 Címünk: 6720 Szeged, Jókai u. 6. I./4. E-mail: info@ujszulottmentokszeged.hu Honlap: http://ujszulottmentokszeged.hu/

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!