Szegedről tartott hazafelé a határvadász, amikor egy kamion az árokba hajtott – Hősünk mentette meg a sofőr életét!

2 hete ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Szolgálaton kívül, Szegedről hazafelé tartva volt szemtanúja Magyar Zsolt hv. őrvezető, hogy egy kamion árokba hajt. A határvadász gyors és szakszerű reagálásának köszönhetően megmentette a sofőr életét – tudtuk meg kedden a Készenléti Rendőrségtől.

Mint kiderült, családjával együtt Szegedről hazafelé tartva Szatymaz irányába közlekedett az 5. számú főúton április 25-én kora este Magyar Zsolt hv. őrvezető, a Készenléti Rendőrség Csongrád-Csanád megyei határvadásza. Egy kisteherautó mögött haladva látta, hogy a kettőjük előtt közlekedő kamion egy körforgalomból kihajtva a jobb oldali vízelvezető árokba csúszik. A sofőr vélhetően rosszul lett.

GYORSAN ODASZALADTAK A TEHERAUTÓHOZ

Ezek után nem habozva azonnal megállt autójával, ahogy leparkolt a kisteherautó is. Mind ő, mind a másik sofőr a teherautóhoz rohantak. A határvadász és segítője kiemelte a férfit a vezetőfülkéből, majd a földre fektették. Miután az őrvezető látta, hogy a sofőr eszméletlen, ellenőrizte a férfi légútjait, majd végtagjait vizsgálta át, hogy nincs-e valamelyik eltörve. A sofőr ugyan lélegzett, majd magához is tért, de sokkos állapotban volt, kommunikálni nem lehetett vele. Zsolt meglazította a férfi ruházatának felső részét, majd stabil oldalfekvésbe helyezte. Miközben a kisteherautó egyik utasa értesítette a 112-t.

STROKE-OT KAPHATOTT

Alig telt el néhány perc, és a helyszínre érkezett egy másik egyenruhás is, a Szegedi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja, és ő is a sofőr segítségére sietett. Mire a mentők kiértek, a férfi már eszméleténél volt, és kommunikálni is lehetett vele. A mentősök elmondása szerint vélhetően stroke-ot kapott. Azonnal kórházba szállították. A határvadásznak és segítőinek megköszönték a szakszerű intézkedést, amivel vélhetőleg a férfi életét mentették meg.

Gratulálunk a mentésben résztvevőknek, le a kalappal előttük!

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!