Szerenád az éjszakában: szegedi diákok lovas felvonulással köszönték meg tanáraiknak a közös éveket (videó)

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Nem mindennapi felvonulásnak és szerenádnak lehettünk szem és fültanúi ma éjszaka Szeged belvárosában. Míg mások mélyen aludtak, addig a fiatalok lovaskocsira pattantak, végigszerenádozták a várost. A szerenád a ballagási szertartások része, így köszönik meg a sok közös évet tanáraiknak.

SZEGEDI DIÁKOK FEJEZTÉK KI TISZTELETÜKET MA ÉJSZAKA: LOVASKOCSIKKAL, NAGY HANGEREJŰ ÉNEKLÉSSEL SZELTÉK A VÁROST

Ma hajnalban érkezett szerkesztőségünkbe egy videó, amin egy szegedi szerenád lett megörökítve. Szerencsés az, aki szem és fültanúja lehetett az előadásnak. Több lovaskocsi is tömve volt diákokkal, akik teljes hangerővel kiabáltak és énekeltek. A szerenádnak egyébként több száz éves hagyománya van Szegeden, mellyel a tanáraik munkáját és a közösen szerzett emlékeket köszönik meg. Szép gesztus volt tőlük, reméljük, hogy tanáraik is látták a produkciót.

A SZERENÁD HAGYOMÁNYA A KÖZÉPISKOLÁSOK KÖRÉBEN NAGYON NÉPSZERŰ

A szerenád a ballagási szertartások részévé vált a középiskolások körében. Ez a hagyomány több száz éve jelen van, mely során a diákok teljes torokból énekelnek vagy teljes hangerővel zenélnek tanáraiknak, ezzel kifejezve tiszteletüket az eltöltött közös évekért. Az előadás sokszínű, rengeteg felé dal, dallam fedezhető fel benne.

Íme a videó az előadásról:

Videó: olvasónktól kaptuk, köszönjük!

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!