„Szerencsére jó nagy golyói vannak az egész brigádnak” – alig találták a szavakat a hokiválogatott tagjai

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A magyar jégkorong-válogatottnak egyből sikerült a feljutás, miután a csapat megnyerte a bolzanói divízió I/A-s világbajnokságot.

A 17 székely hokissal felálló Románia elleni, váratlan vereség, valamint Galló Vilmos kifakadása – a csatár bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt – után a csapat megmutatta, hogy milyen karakterrel rendelkezik, és legyőzte a két legnagyobb riválist: Olaszországot hosszabbításban 3-2-re, a nagy mumus Szlovéniát pedig 2-1-re. A mérkőzés után Galló nyilvánosan is bocsánatot kért, míg a csapatkapitány Erdély Csanád a csapat szívét dicsérte. A vb második leghatékonyabb kapusa, a 95 százalékkal védő Bálizs Bence azonban mást is említett.

Szerencsére jó nagy golyói vannak az egész brigádnak! Ezt büszkén ki lehet jelenteni. Amikor kellett, okosan tudtunk játszani és rá tudtunk kapcsolni, tudtunk küzdeni az utolsó pillanatig. Mindenkinek meg volt a szerepe és mindenkire büszke vagyok egytől egyig

– mondta Bálizs, aki szerint az ilyen meccsekért érdemes hokizni.

A győztes gólt ütő Papp Kristóf azt mondta, hogy nagyon egységes volt a csapat, de számára a szlovének elleni mérkőzés örök emlék marad. Sofron István viszont nem is az utolsó fordulóról indította mondandóját, hanem az olaszok elleni sikerrel.

„Nagyon sokat kivett belőlünk az olasz meccs, alig mentek a lábaim. Tényleg szenvedtünk, nem is tudom, honnan szereztünk energiát. Nagyon nyomott a szlovén csapat, sokszor a Bence mentette meg az életünket. Ő a torna legjobb kapusa a számomra, ez nem is kétséges. Mindenki csúszott-mászott, blokkolt. A szerencse most mellénk állt, sokszor voltunk már azon a bizonyos rossz oldalon” – vélte Sofron.

Szabó Bence is nehezen találta a jelzőket a mérkőzés után, de szemmel láthatóan nagy hatással voltak rá a történtek.

Olyan érzelmi hullámvasút volt ez az egész. A szív a lényeg, itt minden srác egymásért küzd, nem saját magáért.

Hári János kiemelte, hogy nem játszott jól a magyar válogatott, de Bálizs nagyszerű védéseivel sikerült visszajutni a legjobbak közé újra.

„Minden tiszteletem Don MacAdamé, mert amin ő is átment a napokban és ahogyan ezt kezelte… ugyanúgy odaállt a csapat elé és biztatta és nem sértődött meg. Örülök, hogy ilyen jól kezelte, mert le a kalappal előtte. Ezt nem sok ember tudta volna ilyen jól kezelni, ahogyan ő.”

A magyar csapat először tudott első helyen zárni ilyen lebonyolítás mellett divízió I/A-ban, összességében pedig negyedjére jutott fel 2008, 2015 és 2022 után.

Kapcsolódó
„A tudásszintje jobb volt a szlovén csapatnak, de a szíve nem volt nagyobb, mint a miénk” – a csapatmunka hozta meg a feljutást a hokiválogatottnak
Galló ismét bocsánatot kért, amiért kritizálta a kapitányt, bár azt mondta, lehet, ennek így kellett lennie.

The post „Szerencsére jó nagy golyói vannak az egész brigádnak” – alig találták a szavakat a hokiválogatott tagjai first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!