Szijjártó megfeszített internetes harcot kér a megafonosoktól a következő hetekre

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Szijjártó Péter volt a nagyáégyú a Megafon hétfői rendzvényén, ahol arról beszélt a Fidesz üzeneteit harsogó ezer influenszernek, miért kell harcolniuk a következő hetekben az interneten: Ha nem jön össze a jobboldali fordulat az EP-választáson, jön az atomháború.

Elmondta, hogy azért kell internetes harcoskat képezni, hogy a valódi harctéri harcosainknak ne kelljen fellépniük. Magyarország külügyminisztere szerint ez a való világ. „Az a helyzet, hogy az ma egy szuverenitási kérdés, hogy mi továbbra is a béke mellett állunk ki.”

A Megafon influenszereit eddig se lehetett azzal vádolni, hogy ne folytattak volna megfeszített harcot a közösségi médiában: a kegyelmi botrány kirpobbanása után, március 21. és április 19. között összesen 199 millió forintot költöttek el a Facebookon 348 darab posztra. Ezzel már majdnem elérték a választások előtti fordulatszámot, amikor az utolsó négy hétben 266 millió forintot hirdettek el.

Szijjártó szerint a Megafon videóiból látszik, hogy ők „azzal a felszabadító érzéssel élünk együtt, hogy őszinték tudunk lenni. Őszinték vagyunk, egyenesek vagyunk, világosan beszélünk”. Ezt azért nagy dolog, mert ma sokan „a liberális gondolati elnyomás béklyójában túszként élnek”, és nincs meg az a lelki felszabadító érzésük, ami a megafonosokban meglehet, mert azt mondják, amit helyesnek tartanak.

Megafonosokkal az őrület ellen

A következő időszakra azt jelölte meg az influenszereknek feladatként, hogy védjék meg a szuverenitást és a magyar demokráciát. Szerinte a következő időszakban jelentősen növekedni fog a háborús nyomás. Ennek pedig az az oka, hogy akik elképesztő károkat okoztak Európában a szankciós politikával, most azzal akarják megúszni a felelősségre vonást, hogy „nukleáris háborúról meg világháborúról fantáziálnak”. Szijjártó szerint azért nem módosítanak a rossz döntékeshez vezető stratégiájukon, mert azzal felvetnék a felelősség kérdését. „Először csak a politikai felelősség kérdése merül fel. Az se kis dolog. De utána más típusú felelősségek is felmerülhetnek. Na, ezt akarják elkerülni azok, akik mindenfajta atomvillanásokról meg nukleáris háborúkról meg világháborúkról fantáziálnak.”

Szijjártó ezt őrült iránynak tartja, mert ezek az emberek még akkor is csak a saját bőrüket mentik, amikor tisztában vannak azzal, milyen veszélyt hoznak mindenkire.

Az utolsó pillanatban vagyunk, hogy ezt az őrületet megállítsuk.”

Ráadsásul ezt az őrületet az óceán két parján is meg kell állítani: Európában júniusban az EP-választásokon, az Egyesült Államokban pedig novemberben az elnökválasztáson. Ha mindkét helyen összejön a jobboldali fordulat, lehet remépnyünk arra, hogy megszűnik a háborús őrület.

Ahhoz, hogy Európában egy jobboldali fordulat létrejöjjön, ahhoz a következő hetekben tényleg megfeszített módon kell előremennünk, mert az világosan látszik, hogy a másik oldal számára ez mindent vagy semmit.” Arra számít, hogy ha a választások után a jobboldaliak mondhatják meg, merre van az előre, akkor annak nagyon súlyos következménye lesz a jelenleg uralkodó, liberális elitre. Ez pedig nagy mértékben a közösségi médiában fog eldőlni.

„És hogy a közösségi médiában melyik oldalra dől el, az, kedves barátaim, rajtatok, ezen az ezer emberen múlik. Mert ha ti ezren jól harcoltok, akkor ez a harcunk sikeres lesz. Ha ti ezren nem harcoltok jól, akkor valószínűleg ez a harc, úgy mint a szankciós politika, kudarcba fog fulladni. Hogy ezt elkerüljük, kérem tőletek az elkövetkezendő megfeszített, internetes harcát.”

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!