Szijjártó: Minél jobban megy a kínai gazdaságnak, annál jobban megy a magyar gazdaságnak is

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Kínával kapcsolatban „egyedülálló álláspontot képviselünk Európában,” szögezte le Szijjártó Péter kínai útjának első állomásán Pekingben, a magyar külügyminiszter magas labdáját a volt kereskedelmi miniszter, az Országos Népi Gyűlés pénzügyi és gazdasági bizottságának elnöke azzal ütötte le, hogy

„Magyarország az igazság oldalán áll.”

Ezután öleléssel köszöntötte Szijjártót Csang San.

Jelenleg hatezer milliárd forintnyi kínai vállalati beruházás zajlik Magyarországon, ami 25 ezer új munkahelyet hoz létre, közölte Szijjártó az egyeztetést követően. Az, hogy a kínai gazdaság tavaly öt százalékkal tudott nőni, szerinte

„jó hír nemcsak Kínának, hanem Magyarországnak is, mivel a német gazdaság mellett mostanra már a kínai gazdaság az, amely a legnagyobb hatással van a magyar gazdaság teljesítményére. Minél jobban megy a kínai gazdaságnak, annál jobban megy a magyar gazdaságnak is.”

A folyamatban lévő beruházások elsősorban az autóiparhoz kapcsolódnak, amely szektorban a kínai vállalatok mára abszolút piacvezető pozícióra tettek szert a világban, és ezért üdvözlendő, hogy ezek a cégek Európában elsőként Magyarországra hozzák a gyáraikat, mondta.

Megjegyezte, hogy szerdán a kereskedelmi és a külügyminiszterrel is tárgyalni fog, annak apropóján, hogy a két ország idén ünnepli a diplomáciai kapcsolatok felvételének 75. évfordulóját.


„A Kína és Magyarország közötti együttműködés mindkét ország számára komoly haszonnal járt az elmúlt években, és a lehetőségek a következő évekre is szép reményekkel kecsegtetnek”

- tette hozzá Szijjártó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!