Szijjártó Péter Kirgizisztánban látja a biztonság zálogát, és Brüsszelben pedig a veszély forrását

5 órája ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ma Brüsszel a migrációpárti politikájával a veszélyt, míg Biskek a terrorizmus elleni harcával a biztonság forrását jelenti Európa számára a bevándorlás tekintetében, hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Biskekben.

Szijjártó a Facebook-oldalára kitett videók és a minisztériumi közlemény tanúsága szerint olyan szövetségesként és barátként állt ki csütörtökön a kirgiz miniszter, Zseenbek Kulubajev mellé, akivel minden jelentős politikai kérdésben egyetértenek, az Európai Uniót pedig teljes egyetértésben elítélik.

A magyar politikus kijelentette például:

A magyar álláspont szerint az európai uniós szankciók károsak, veszélyesek és teljesen haszontalanok, ezektől a tagállamok jobban szenvednek, mint Oroszország. …Látjuk, hogy az EU vezetői nem állnak készen annak a felismerésére, hogy ez rossz döntés volt, s ezért inkább másokat próbálnak vádolni, például Kirgizisztánt.

Majd közölte, hogy Magyarország és Kirgizisztán is a globális békepárti többség része, egyetértenek abban, hogy a háborúknak nincsen megoldása a csatatéren, csak a tárgyalóasztalnál.

Ezért mindketten azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat sürgetünk az ukrajnai háború megállítása érdekében

– mondta Szijjártó, aki elégedettségét is kifejezte a régóta táplált kapcsolati rendszer miatt, ami szerinte előnyös sok más nyugati országgal szemben.

Sokat nevetünk azon, amikor látjuk, hogy most rendkívül aktívan jelennek meg ebben a régióban azok a nyugati kollégáink, akik bennünket bíráltak és gúnyoltak, amikor tíz-tizenöt éve stratégiai kapcsolatok építésébe kezdtünk a térség országaival

– mondta. A miniszter a közép-ázsiai ország szerepét méltatta a terrorizmus elleni harcban, és úgy vélekedett, hogy a globális terrorfenyegetettség napjainkban minden korábbinál súlyosabb, különös tekintettel arra, hogy az illegális migrációs hullámok kiváló lehetőséget nyújtanak a potenciális merénylők szabad mozgására. Sérelmezte, hogy szerinte az Európai Unió migrációpárti politikát folytat, arra ösztönözve a bevándorlókat, hogy induljanak útnak a kontinens felé, és ezeket az emberáradatokat a terroristák is kihasználják.

Minden olyan országra szövetségesként tekintünk, amely akkora hangsúlyt fektet a terrorizmus elleni küzdelemre, mint Kirgizisztán, szögezte le, hozzáfűzve, hogy ezzel az ország Európa biztonságához is hozzájárul. Szijjártó Péter azt is közölte, hogy Magyarország az EU soros elnökeként támogatja a vízumkönnyítésről szóló tárgyalások megkezdését Kirgizisztánnal, valamint a megerősített partnerségi és együttműködési megállapodás aláírását.

The post Szijjártó Péter Kirgizisztánban látja a biztonság zálogát, és Brüsszelben pedig a veszély forrását first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!