Szögeczki Ági: „Fiatal fejjel a pénz egy kicsit megszédített”

2 hónapja ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Közösségi oldalán néhány év alatt jókora követőtábort épített, ám Szögeczki Ági azt mondja, influenszerként is még van hova fejlődnie. Többek között ezért is vágott bele az online tanulásba, mert mindig szerette volna, ha az érettségi mellett van egy szakma a kezében. Szögeczki Ági most a vele egykorúakat is arra biztatja, ahogyan másokat is, hogy halogatás és szégyenérzet helyett mielőbb valósítsák meg magukat.

„Szeretnék bizonyítani magamnak”

Ha minden jól megy, szeptemberben social media menedzser képesítést szerez. A legnagyobb motivációja, hogy ősszel, ha sikeres vizsgát tesz, akár egy vagy több nagyobb cégnél is bizonyítson ebben a pozícióban. „Fájó pont az életemben, kicsit szégyellem is, hogy amikor könnyedén megtehettem volna, nem tanultam tovább. Jövőre ötvenéves leszek, és bizony nem egyszerű a tanulást ennyi idősen beleilleszteni az életembe. De óriási a várakozás bennem, és szeretném bebizonyítani magamnak, hogy végig tudom csinálni” – kezdi.

Ágicát a Való Világ 3. szériájában ismerhettük meg (Fotó: Rákosi Péter/fotocentral.hu)

Kellett valami új

Ági elismeri, sokáig tartott az online tanulástól. Régimódinak tartja magát, szeretett volna újra iskolapadba ülni, és kitanulni egy szakmát. Több lehetőség is lett volna erre. „Vonzott a cukrászat, a virágkötészet és a stylistvonal is. Így eleinte ezekben az irányokban keresgéltem. De legtöbbször szinte lehetetlennek tűnt az iskola és az életem összehangolása, hiszen nem volt kire bíznom a kisfiamat, amíg én suliban lettem volna. Már volt olyan ötlet is, hogy anyukám hozzánk költözik Szentendrére, hiszen egyedülálló anyaként nevelem Patrickot. Ekkora áldozatot azonban mégsem várhattam el a szüleimtől, bár tudom, hogy ezt is bármikor megtennék értem. Egy ízben azt is kiszámoltam, mennyibe kerülne, ha bébiszittert fogadnék, végül mérlegeltem, egyáltalán megéri-e. Nem érte meg. Örülök, hogy végül nem adtam fel a keresgélést. És amióta belevágtam, sőt túl vagyok az első órákon, már azt is tudom, iskolapad és személyes jelenlét nélkül, egy laptopon keresztül is hatékonyan lehet tanulni. Az én példám is mutatja: sohasem késő tanulni” – lelkesedik.

„Anyukám könyörgött”

Azt a mai napig bánja, hogy akkor, amikor lehetősége lett volna rá, nem hallgatott a szüleire. Tizennyolc évesen, az érettségi után még tanítóképző főiskolára készült, de inkább azt választotta, hogy pénzt keres. „Nagyon szép gyerekkorom volt, a szüleimtől is mindent megkaptam, amiért életem végéig hálás leszek. Nekem szinte csak annyi dolgom lett volna, hogy tanuljak, de én az a típus voltam, aki mindig többre és többre vágyott. Ezért elég hamar elkezdtem az iskolai szünetekben dolgozni, és örültem, amikor már annyi spórolt pénzem lett, hogy a magam erejéből is boldogulni tudtam. Pláne hogy még a szüleimet is meg tudtam lepni apró ajándékokkal. Érettségi előtt egy évvel, a nyári munkámat egy benzinkúton kezdtem meg, és nagyon lelkes voltam, mert nagyon jó fizetést kaptam. Lehet, most ennyi év elteltével furcsán hangzik, de fiatal lányként megtanultam olajszintet mérni, kerékbe levegőt fújni, tankolni, és mivel akkoriban még nem voltak számítógépek, a pénzt is kezelni. Szerettem ezt a munkát, pedig iszonyatosan kemény volt. Nyár végén azt mondták, visszavárnak, és én sajnos ezt választottam a tanítóképző főiskola helyett. Először csak egy év haladékot kértem, végül már egyáltalán nem vágytam vissza az iskolapadba, mert sikerélményeim és egyre jobb munkahelyeim lettek. Magamnak is nehéz bevallanom, hogy fiatal fejjel a pénz egy kicsit megszédített. Pedig anyukám szinte könyörgött, hogy gondoljam meg magam. Ha lehetne három kívánságom, biztos, hogy az egyik az lenne, hadd mehessek vissza az időben, mert ezt a döntésemet szívesen újragondolnám” – meséli.

„Nagyobb házba költöztünk”

Most minden körülmény adott ahhoz, hogy megvalósítsa önmagát. „Igaz, emberpróbáló napokon vagyok túl, és még sok a tennivaló. Viszont sikerült egy nagyobb házba átköltöznünk Patrickkal, miután az előzőt kinőttük. Ideális a helyzet mindkettőnk számára. Így mostantól egészen ősz végéig minden szombatom arról szól majd, hogy reggel bekapcsolódom az online órákba, de közben nincs lelkiismeret-furdalásom Patrick miatt sem. Sőt még nyaralni is el tudunk menni, hiszen a laptopomat bárhová magammal tudom vinni. A korosztályomnak pedig üzenem, legyenek bátrak, ne adják fel az álmaikat!”

Hernádkakról az országos hírnévig

Ági egy borsodi településen, Hernádkakon nőtt fel. Területi képviselőjeként dolgozott, amikor édesanyja benevezte a ValóVilág 3-ba. Huszonegy éve a fővároshoz köti a munkája, de haza már hosszú évek óta Szentendrére jár.

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

The post Szögeczki Ági: „Fiatal fejjel a pénz egy kicsit megszédített” first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!