Szóljon hangosan az ének! – Soltész Rezső 79 éves

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

1945. április 19-én, azaz ma 79 évvel ezelőtt született Soltész Rezső. Karrierjét 1966-ban kezdte, amikor testvérével, Soltész Gáborral megalapították a Rengers zenekart, mely az 1969-es Ki mit tud? előtt vette fel a Corvina nevet. Az együttes 1978-ban oszlott fel, Soltész Rezső pedig a következő évben szólókarrierbe kezdett. Az 1981-es táncdalfesztiválon elsöprő sikert aratott Szóljon hangosan az ének! című slágerével. Közel hat évtizede tartó pályafutása során 20 nagylemeze jelent meg.

Dalai mellett ikonikus, dauerolt frizurájával is beírta magát a hazai könnyűzene történelmébe. 

„A család fodrászától jött az ötlet, hogy kipróbáljunk egy ilyen frizurát. Eleve hosszú, vállig érő hajam volt, mint akkor a legtöbb beatesnek. Ebből a hosszúságból pedig már lehetett göndör hajat készíteni. Mikor elkészült, mindenki nagyon elégedett volt vele, nekem viszont fura volt, mikor először tükörbe néztem. Aztán persze megkedveltem, bár az tény, hogy Aradszky László felesége tanított meg viselni azt a frizurát. Egy televíziós műsor felvételén ő volt a fodrász, nekem viszont fogalmam sem volt róla, hogy ezzel a frizurával hogyan kell megjelenni. Ő tanított meg a dauerolt haj gondozására, viselésére. Nagy macera egy ilyen frizura. Tíz éven keresztül – a zenei adottságaim mellett – ez is hozzájárult a sikeremhez, divatot teremtettem vele. Ma már nem vállalkoznék egy ilyen frizurára, akkor minden lehetőséget sikerült kiaknázom vele a zenei életben. Most már más eszközökkel próbálom meg ugyanezt elérni és továbbra is a lehető legtökéletesebb előadást nyújtani a közönségemnek”nyilatkozta korábban a Sláger Kult című műsorban.

A 80-hoz közel is aktív művész szintén ebben a műsorban árulta el, meddig szeretne színpadon állni: „Nagyon örülök a fellépéseknek, örömmel lépek színpadra egészen addig, amíg a közönség soraiban csillogó tekinteteket látok. Ha ez nem így lenne, inkább befejezném, nem lenne értelme csinálni.”

Az alábbi galériában ritkán látható fotókat gyűjtöttünk össze a zenész-énekes pályafutásának elejétől napjainkig. 

The post Szóljon hangosan az ének! – Soltész Rezső 79 éves first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!