Tarlósék nem vették komolyan a főváros pedofilügyi vizsgálóbizottáságát: a beidézettek közül senki sem jelent meg

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egyetlen beidézett politikus sem ment el Fővárosi Közgyűlés vizsgálóbizottsági ülésére, ahol a bicskei gyermekotthonban történt szexuális visszaélések hivatalos hátterét vizsgálták volna.

Ez már a második alakalom volt.

A bizottság alakuló ülését március 4-én tartották. A testület elnöke a III. kerület polgármestere, Kiss László összesen 11 személyt hívott meg, köztük Áder János testvérét, Pölöskei Gábornét, Tarlós Istvánt és a volt főpolgármester egykori, ifjúsági ügyekkel foglalkozó helyettesét, Csomós Miklóst. A beidézettek közül senki sem jelent meg a testület előtt.

A Blikk cikke szerint Kiss és a bizottság tagjai, Gajda Péter, Soproni Tamás, Dódity Gabriella és Wintermantel Zsolt hiába várta a főváros korábbi fideszes vezetőit. Kiss László szerint a fenntartó volt ugyan a felelős a bicskei gyermekotthonért, de a felkért tanúk közül senki sem volt elég bátor ahhoz, hogy a bizottság elé álljon, így azt nem tudták meg, hogy ki, milyen információknak volt a birtokában.

Kiss László kijelentette, a bizottság ennek ellenére elvégezte a Fővárosi Közgyűlés által kiszabott feladatot. Minden 2011 előttről fellelhető információt megvizsgáltak, kikérték a fővárosi levéltárban található adatokat is. A kapott információk között nem találtak gyermekvédelmi jelzést, ami azt jelenti, hogy a fővároshoz nem érkezett ilyen jelzés 2011 előtt.

Kiss László szerint a fenntartó volt felelős a bicskei gyermekotthonban történtekért, de a felkért tanúk közül senki sem volt elég bátor ahhoz, hogy a bizottság elé álljon, így azt nem tudták meg, hogy ki, milyen információknak volt a birtokában.

A bizottsági jelentésben részletesen szerepel a szóbeli meghallgatások, azonban az abúzusra utaló részeket a sértettek védelme érdekében nem írták bele a jelentésbe.

Kiss László szerint az abúzusok áldozatainak szóbeli meghallgatása rendkívüli megviselő volt még számára is. Úgy fogalmazott:

Az intézményvezetők mindent megtettek azért, hogy a bántalmazásokról ne tudjon senki, az igazgató zöld lámpát kapott a tetteihez, hiszen semmilyen következmény, retorzió nem érte.

Az egyik jelentéstevő jelezte, hogy munkahelyi retorzió érte a bejelentése után, de a hivatalos helyeken ezzel sem foglalkoztak.

The post Tarlósék nem vették komolyan a főváros pedofilügyi vizsgálóbizottáságát: a beidézettek közül senki sem jelent meg first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!