Teltházzal vágott neki a hosszú hétvégének a legtöbb hazai szálloda

1 év ezelőtt 63bohócdoktor szja 1% felajánlás

A hosszú hétvégés foglalásokon még nem érezni a válságot, arról viszont több szállodavezető is beszélt, hogy a helyek lassabban teltek be, mint a korábbi években – számolt be az RTL Híradó. Egy pécsi panzió tulajdonosa arról beszélt a riportban, hogy kellenek a plusz szolgáltatások ahhoz, hogy a vendégek őket válasszák, ugyanakkor az is érezhető, hogy később foglalnak a pihenni vágyók. “Tavaly már ilyenkor lehetett nyárra foglalásokat kapni, most viszont csak egy-két hónap távlatában” – mondta el Varecza Zoltán.

Egy hajdúszoboszlói wellness-szálloda igazgatója azt mondta: a válság ellenére is sokan áldoznak most a pihenésre. Rideg Csaba szerint fontos, hogy minden korábban megszokott színvonal és szolgáltatás elérhető legyen. 

A szállodaszövetség szerint sok szállásadó még kivárta a mostani hosszú hétvégét, de a növekedő rezsiárak miatt a hoteleknek közel a negyede tervezi, hogy ideglenesen bezár novemberben.”Rengetegen pont novembertől fognak bezárni. Aki pedig egyelőre kitart, arra próbál várni, hogy majd az év végi forgalmat megpróbálja esetleg behúzni és csak a jövő évben fog bezárni” – prognosztizálta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

The post Teltházzal vágott neki a hosszú hétvégének a legtöbb hazai szálloda first appeared on nlc.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!