Tibeti zászlókkal várják a hazánkba látogató kínai elnököt

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Deák térre kaptak három napra területfoglalási engedélyt azok a tibetiek, akik Hszi Csin-ping elnök és a kínai elnyomás ellen tiltakoznak Budapesten.

Zászlókkal és egy molinóval is készültek, utóbbinak azonban még reggel, nem sokkal 9 előtt kereste a helyet az első tüntető. „Nincs itt elég nagy fa, ahova ki tudnám tenni" - mondta a 444.hu-nak Tsewang Thincey. Az 5x5 méteres molinóra a Free Tibet van felírva. Azt egyelőre a padra terítette ki.

Kérdésünkre, hogy miért itt, és nem a Karmelita kolostor környékén tüntetnek, azt mondta, oda nem kaptak engedélyt. A Kálvin teret választhatták volna még, de inkább a Deákra mentek, ahol reményeik szerint több kínai turistával tudnak majd beszélgetni. Arra nem számít, hogy a kínai elnök konvoja elhaladna előttük, szerinte pont azért kapták oda az engedélyt.

Magyarországon öt tibeti él, akik kimennek majd tüntetni, de külföldön élőket is várnak. Megkérdeztük, hogy terveznek-e más akciót is, mire azt mondta,az titkos,így nem mondhat róla semmit.

Megkérdeztük a rendőrséget, hogy mi alapján választhattak két helyszín közül a demonstráció bejelentői, ha válaszolnak, a cikket frissítjük. A kínai elnök szerda délután érkezik, fél Budapestet lezárják miatta.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!