„Tizenegyespárbaj, győzelem Madridban és irány a Wembley” – a Bayern edzőjének megvan a terve a BL-fináléra

2 hete ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Nagyon jól kezdtünk, az első 15 percben vezetnünk kellett volna. Azonban néhány jó lehetőség ellenére játékosai nem tudtak gólt szerezni. Aztán nem tartottuk be a tervünket, egyre lassabban játszunk, egyre bizonytalanabbak lettünk, nem tudom, miért” – nyilatkozta Thomas Tuchel.

A Bayern nyáron távozó edzője elismerte, ami az első 15 percben nagyszerűen működött – a játék felgyorsítása és az ellenfél 16-osának megszállása –, az később már nem volt jó.

Így aztán a 24. percben Kim Min Dzse helyezkedési hibáját kihasználva Toni Kroos álompasszt adott Vinicius Juniornak (0-1).

A szünet után egy harapósabb Bayern érkezett a pályára, és Leroy Sané, valamint Harry Kane góljaival sikerült is fordítania (2-1). A győzelem azonban elmaradt, mert Kim Min Dzse elkaszálta Rodrygót, a büntetőt pedig Vinicius kíméletlenül kihasználta (2-2).

„Sajnos Kim kétszer is hibázott, a végén semmi szükség nem volt az agresszív védekezésre, hiszen öten voltunk kettő ellen. Sajnos ezek a hibák büntetést érdemeltek.

A Real azt csinálta velünk, amit mindenkivel: két gólhelyzetből két gólt szerzett

mondta Tuchel.

A Bayern egyébként egy félelmetes statisztikát fel tudott mutatni: 93,7 százalékos passzpontossága (555-ből 520 volt jó) az elmúlt szezon kieséses szakaszát tekintve a legjobb volt.

⚠ | QUICK STAT

Bayern’s 93.7% passing accuracy (520/555) recorded against Real Madrid tonight is the highest passing accuracy by one team in a single #UCL knockout stage match over the last nine seasons. 🤯

Tuchelball was in full flow at Allianz Arena! 🔥#FCBRMA pic.twitter.com/Byng2USxD4

— Sofascore (@SofascoreINT) April 30, 2024

A 2-2-es döntetlen ellenére Tuchel nem elégedetlen, azt mondta, megvan a terve a május 8-i, madridi visszavágóra:

90 perc, 120 perc, tizenegyespárbaj, győzelem Madridban és irány a Wembley

mondta.

Ez egyszer már összejött a németeknek, még a 2011-12-es szezonban, igaz, akkor a Bayern 2-1-re megnyerte a hazai meccsét, majd ugyanennyire kikapott Madridban. Végül a tizenegyesek döntöttek: a hazaiaknál Ronaldo, Kaká és Sergio Ramos is rontott, a másik oldalon Kroos és Lahm hibázott, ám az ötödik körben Bastian Schweinsteiger belőtte csapatát a fináléba.

Kapcsolódó
A Bayern München parádés fordítással se tudta legyőzni a Real Madridot
Az első helyzetéből vezetést szerzett a Real Madrid, de villámgyorsan fordított a Bayern München a második félidőben. A döntés azonban a visszavágóra marad.

The post „Tizenegyespárbaj, győzelem Madridban és irány a Wembley” – a Bayern edzőjének megvan a terve a BL-fináléra first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!