Tizenötmilliárd forintért eladó a Matolcsy-kör New York-i luxusapartmanja

2 órája ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Eladó az a Matolcsy Ádámhoz köthető New York-i luxusapartman, aminek magyar szálait és bonyolult céghálózatát a 444 tárta fel két évvel ezelőtt. A Crown Building Manhattan egyik ikonikus épülete, a fényűző luxuslakásért negyvenmillió dollárt, vagyis közel tizenötmilliárd forintot kérnek a Marketproof oldalán.

A Telex által kiszúrt hirdetés alapján a három hálószobás, három és fél fürdőszobás rezidenciának saját medencéje és jakuzzija van, a teraszról rálátni a Central Parkra is. A lakásról videó is készült.

A 444 tárta fel két évvel ezelőtt azt a bonyolult céghálózatot, amin keresztül a luxusapartman a jegybankelnök fiához, Matolcsy Ádámhoz és baráti köréhez köthető. Matolcsy fiának haveri társasága nagyon látványosan és gyorsan gazdagodott meg azóta, hogy a Fidesz kormányra, Matolcsy György pedig a Magyar Nemzeti Bank élére került. A Matolcsy-crew felemelkedéséről szóló riportunk itt nézhető meg.

A negyvenmillió forintos négyzetméterárú lakást idén májusban már meghirdették egyszer, öt és félmillió dollárral többért, mint amennyiért 2022-ben vásárolták. Ha sikerül ennyiért eladni, az nagyjából kétmilliárd forintos hasznot jelentene a régi tulajdonosoknak.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!