Több, mint 1 millió 700 ezer forintot gyűjtöttek össze az újszülött életmentőknek a Kálvária sugárúti EHRLE mosóban

2 hete ezelőtt 21



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy heti teljes bevételét ajánlotta fel a Kálvária sugárúti EHRLE autómosó csapata a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványnak, sőt, a fentiek mellé egy becsületkasszás gyűjtést is szerveztek múlt hétfőtől vasárnapig. Mint Zádori Gábor ügyvezetőtől megtudtuk, annak dacára, hogy múlt csütörtökig borús-esős idő volt (ami ugye nem éppen az autómosási kedv katalizátora), egészen magas összeg gyűlt össze a Szeged365 által is többször népszerűsített akció során:

  • a mosó bevétele 1.433.000 Ft lett,
  • ezt Gáborék kiegészítették egy 67.000 Ft-os mosókártyával, így egyrészt garantálják, hogy a jövőben szép tiszta lesz az alapítvány mentőautója, másrészt pedig az összeg így kerek másfél millió forintra jött ki.
  • Itt azonban még nincs vége a matekozásnak, a mosó pénzváltó-automatája mellé kihelyezett urnában további 268.000 Ft jött össze, így

a teljes összeg 1.768.000 Ft lett.

Hálásan köszönjük minden nagylelkű szegedi autósnak, aki hozzájárult a jótékonysági megmozdulás sikeréhez!

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány 30 éve menti a régió négy vármegyéjéből (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, valamint Jász-Nagykun-Szolnok Megye, Mezőtúr térsége) az életveszélyben lévő újszülötteket, koraszülötteket a régió újszülötteket ellátó központjaiba: a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikára, valamint a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba. Az elmúlt 30 év során közel 25.000 koraszülött, újszülött baba életét mentették meg speciális mentőautójukkal. A szolgálat mentőautója úgy működik, mint egy mozgó intenzív osztály. A benne lévő műszerek, gépek, és gyógyszerek segítségével a mentés ideje alatt biztosítani lehet az életben maradáshoz szükséges szervek (szív, tüdő stb.) működésének fenntartását, és ezzel a legtöbb esetben megelőzhető a mentett újszülöttek elvesztése, vagy egész életre szóló károsodása.

Az alapítvány a működéséhez szükséges hiányzó pénzt adománygyűjtéssel, adó 1 % felajánlással igyekszik pótolni, az állami finanszírozás mellé évente több mint 60 millió forintot kell összegyűjteni ahhoz, hogy a mentés zavartalan legyen. Ha szeretnél segíteni, vagy jobban megismerni a működésüket, IDE kattintva találsz bővebb információt.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!