Több síelőt is betemetett a késő tavaszi lavina

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Több síelőt elsodort egy, a késő tavaszi hóvihar és komolyabb havazás nyomán kialakult lavina az amerikai Utah államban, ketten meghaltak – közölték a helyi hatóságok pénteken. A lavina a Salt Lake City közelében lévő hegyvidéki térségben, a 3430 méter magas Lone Peak hegycsúcs alatt szakadt rá csütörtökön a sportolókra, akik közül az egyiknek sikerült kiszabadulnia a hó alól és értesítenie a mentőket. Két síelőt – egy 23 és egy 32 éves férfit – a helikopteres mentők halottnak nyilvánítottak.

A helyi rendőrség képviselője elmondta, hogy a holttestek felkutatására pénteken megpróbálják megközelíteni a területet, mert a körülmények erre csütörtökön nem voltak megfelelőek. A szerencsétlenül járt sportolók tapasztalt sítúrázók voltak és felkészülten indultak el – hangzott el a tájékoztatásban. Utah állam érintett hegyvidéki térségében az elmúlt három napban mintegy 75 centiméter friss, nagy nedvességtartalmú hó hullott komoly szél mellett, ami elősegítette a lavina kialakulását.

A két újabb halottal 15-re emelkedett az idei tél lavinaáldozatainak száma az Egyesült Államokban. Az ország hegyvidékein évente általában mintegy harmincan vesztik életüket lavina következtében – írta az MTI.

The post Több síelőt is betemetett a késő tavaszi lavina first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!