Többen is távoznak a Nemzeti Színházból Udvaros Dorottya mellett

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Nemcsak Udvaros Dorottya távozik a Nemzeti Színházból az évad végén a színészek közül – írja az Index.

A portál szerint a Kossuth-díjas művészen kívül távozik

  • a tavaly súlyos balesetet szenvedett Horváth Lajos Ottó,
  • nem tér vissza a szintén balesetet szenvedő Szász Júlia sem,
  • mellettük Barta Ágnes és férje, Mészáros Martin,
  • illetve Szép Domán
  • és Szabó Sebestyén László is felmondott.

Az Index azt írja még, hogy rajtuk kívül két színésznő gyermeket vár, ők egy ideig szintén nem fognak játszani. A távozások okáról egyelőre nem tudni.

A Nemzeti Színház egyelőre nem reagált a távozások hírére, ugyanakkor szombaton az Origón interjú jelent meg Vidnyánszky Attilával, aki reagált a hírre, nem cáfolva az újabb távozások tényét. Mint mondta, „valóban történik átalakulás, de tíz év után ez természetes folyamat. Az pedig, hogy három vagy négy ember elmegy, a szakmánk része, ezt a tényt felnagyítani ezért szintén nem méltányos. A balesetet szenvedők szándékáról még nem tudok.  Egyébként minden távozó színész megtartja szerepeit a Nemzetiben, tehát tőlük sem búcsúzunk végleg.” Az igazgató azt mondta Udvaros munkajogi helyzetéről, hogy „Udvaros Dorottyának határozatlan idejű és élő szerződése van a Nemzeti Színházzal. Senki sem szüntetett meg tehát semmilyen szerződést. Ahogyan annak idején Törőcsik Marinak, Dorottyának is szerződésmódosítást ajánlottam. Csakhogy amíg Törőcsik Mari dolgozott tovább a Nemzeti Színházban, és nem emelte politikai dimenzióba az itt létét, Dorottya már régóta folyamatosan ezt teszi.”

Még 2023 novemberében történt az a színpadi baleset, aminek következtében Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is komoly sérüléseket szenvedett a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadásának díszleteiben. Az ügy miatt az év végén Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház feje is beadta a lemondását, röviddel karácsony előtt azonban már úgy érezte, hogy a színház veszélyes üzem, a színészeknek pedig meg kell tanulniuk használni az adott díszletet. A történtek kapcsán pedig nem állapítható meg egy személy felelőssége – fűzte hozzá, majd visszavonta a döntését.

Kapcsolódó

The post Többen is távoznak a Nemzeti Színházból Udvaros Dorottya mellett first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!