Tóth Andi a bőnyi késelésről: Nemcsak gondolt egyet a kislány, hogy de jó buli lenne ezt megcsinálni, hanem bántották

2 hete ezelőtt 15



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Hétfőn egy hatodikos lány egy otthonról hozott késsel leszúrta egyik osztálytársát a bőnyi általános iskolában. A megszúrt kislány életveszélyes sérüléseket szenvedett el, mentőhelikopterrel szállították kórházba. Mint kiderült, az elkövető 12 éves gyerek listát vezetett az osztálytársairól, amin pirossal jelölte azokat, akiket meg akart ölni, és zölddel, akiket nem.

Az ügyben kedd délelőtt Tóth Andi énekesnő is megszólalt, aki korábban már több alkalommal beszélt az iskolai bántalmazás veszélyeiről a nyilvánosság előtt. 24 óráig elérhető Instagram-történetben először röviden ismertette a bőnyi esetet, majd így folytatta:

Átugrunk egy elég jelentős információn. Az elkövető kislány írt egy listát azokról, akiket le szeretne szúrni, és átugorjuk, hogy ezt a kislányt a többiek csúfolták, bántották, bullyingolták. Ami persze nem jogosít fel arra, hogy valaki ilyet tegyen, abszolút nem erről van szó. Viszont ha egy kicsivel több figyelmet fordítanának az emberek ezekre az »apróságokra«, hogy bullying, akkor talán elkerülhetnénk az ilyen végeket

– mondta el Tóth a videójában.

Később még egyszer hangsúlyozta: nem gondolja, hogy elég figyelem irányul arra, honnan indult ez a történet. „Nemcsak gondolt egyet a kislány, hogy de jó buli lenne ezt holnap megcsinálni, hanem bántották” – tette hozzá. Szerinte a társadalom, a szülők nem veszik elég komolyan a bullying-jelenséget, a gyerekeknek pedig szörnyű érzés ezzel „együtt élni, és úgy felkelni, hogy félnek attól, mit mondanak a suliban már megint róluk”.

Úgy gondolom, nemcsak elszörnyülködni kell azon, hogy ez történt, hanem tenni kéne valamit ez ügyben, mert a kislány nyilván nincs egyedül ezzel. Rengeteg, egyre több gyerek küzd hasonló problémákkal, hogy mindennap el kell viselnie, hogy indokolatlanul bántják. Mert azt mondjuk, hogy a gyerekek ilyenek – na, ezen kéne változtatni, és akkor talán elkerüljük azt, hogy ez legyen a vége a dolgoknak

fogalmazott az énekesnő.

Zárógondolatként még megemlítette, a gyerekek nem maguktól bántják egymást, ezt a viselkedést a felnőttektől tanulják el.

Kapcsolódó
„Valami történhetett a családon belül” – magyarázatot keresnek a helyiek a halállistát vezető bőnyi kislány késelése után
A 24.hu tudósítója a faluban, illetve az áldozat lakóhelyén, a szomszédos Rétalapon kérdezte a helyieket.

The post Tóth Andi a bőnyi késelésről: Nemcsak gondolt egyet a kislány, hogy de jó buli lenne ezt megcsinálni, hanem bántották first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!