Trump a Gestapohóz hasonlította Biden kormányát

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Donald Trump republikánus elnökjelölt azzal vádolta meg a Joe Biden elnököt, hogy „Gestapo-kormányzatot” vezet, az ellene felhozott vádakat pedig politikai indíttatásúaknak nevezte, írja a Reuters. Trump a második világháborús németországi náci rendőrséggel való összehasonlítást a floridai Mar-a-Lago üdülőhelyén szombat este a támogatóinak tartott rendezvényen tette.

„Ezek az emberek Gestapo-kormányzatot vezetnek” – mondta Trump a kiszivárgott hangfelvétel szerint. „És ez az egyetlen dolog, amijük van. Szerintük ez az egyetlen módja annak, hogy nyerjenek, és ez valójában kicsinálja őket. De engem nem zavar.” Trump-kampány nem reagált a Reuters megkeresésre.

Andrew Bates, a Fehér Ház szóvivője közleményében azzal vádolta Trumpot, hogy fasiszta retorikát alkalmaz, „neonácikkal ebédel, és olyan megcáfolt összeesküvés-elméleteket szít, amik bátor rendőrök életébe kerültek”. Nem ez az első ilyen eset, novemberben Biden bírálta Trumpot, amiért a „férgek” szót használta politikai ellenfeleire, mondván, hogy ez a náci Németország retorikáját idézi. Szintén tavaly Trump azt mondta, hogy az illegálisan az országba érkezett bevándorlók „megmérgezik országunk vérét”.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!